Ελασσόνα

Ανεξάρτητος και… «με τη βούλα» ο Γιώργος Καστανάρας

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επίσημη «πρώτη» του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ελασσόνας Γιώργου Καστανάρα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας, αφού «επισημοποίησε» την προαναγγελθείσα ανεξαρτητοποίησή του, μετά την προ ημερών ορκωμοσία του από τον αντιδήμαρχο – αναπληρωτή δημάρχου Ελασσόνας Διονύση Μπαλούκα.

Όπως είναι γνωστό, ο Γ. Καστανάρας θήτευσε δήμαρχος στον πρώην Δήμο Ολύμπου και ειδικός συνεργάτης της σημερινής δημοτικής αρχής Ελασσόνας, ενώ πρόσφατα μετά τον αιφνίδιο θάνατο του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Χαλκίδη, αντικατέστησε τον αποβιώσαντα αυτοδιοικητικό.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Αντώνης Μπίσμπας, αφού καλωσόρισε το νέο δημοτικό σύμβουλο, του ευχήθηκε καλή θητεία και καλή συνεργασία και τον κάλεσε να διαβάσει ο ίδιος την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

Παίρνοντας τον λόγο ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καστανάρας, ευχόμενος με τη σειρά του καλή συνεργασία με όλους για το καλό της επαρχίας και του Δήμου Ελασσόνας, αναφέρθηκε για λίγο στο ιστορικό και στα διαδικαστικά της ορκωμοσίας του, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «…για ποιον λόγο δεν με όρκισε ο δήμαρχος, ειλικρινά δεν μπορώ να το κατανοήσω. Δεν είχα διάθεση να ανεξαρτητοποιηθώ τόσο γρήγορα».

Αμέσως μετά, διάβασε την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, που αναφέρει:

«Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να δηλώσω-καταθέσω την ανεξαρτητοποίησή μου από τη Δημοτική Παράταξη «Ελασσόνα Αλλάζουμε» με την οποία εκλέχτηκα στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 στη Δημοτική Ενότητα Ολύμπου, γνωστοποιώντας παράλληλα, υπό την ιδιότητα πλέον του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου, την καθόλα ενεργή, μάχιμη, παραμονή, παρουσία και συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου Ελασσόνας. Μετά από ένα θλιβερό γεγονός, την ξαφνική απώλεια του φίλου και συνεργάτη Γιάννη Χαλκίδη, κλίθηκα σήμερα, εν έτει 2018, να αναλάβω καθήκοντα δημοτικού συμβούλου. Το 2014, η ένταξή μου στον συνδυασμό «Ελασσόνα Αλλάζουμε» ήταν αποτέλεσμα σύγκλισης και σύμπνοιας απόψεων με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία του Δήμου μας. Οι δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματός μας που όφειλαν να εκπληρωθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, εν τοις πράγμασι καταρρίφθηκαν μέσα σε σύντομο χρόνο. Οι προεκλογικοί στόχοι, οι εξαγγελίες και το όραμα επισκιάστηκαν από πρακτικές που δεν συνάδουν με τα πιστεύω μου. Η συνείδησή μου και η ηθική μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης σοβαρών θεμάτων με την παρούσα Δημοτική Αρχή. Από σήμερα θέτω τον εαυτό μου εκτός της παράταξής της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, διότι το οφείλω στους συνδημότες που με στήριξαν, διότι το οφείλω σε όλους τους συνδημότες μας ανεξαιρέτως. Άλλωστε σε αυτούς όλοι μας κάποια στιγμή λογοδοτούμε και εγώ θέλω να μπορώ να τους κοιτάω στα μάτια».

* Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, όταν κλήθηκε από τον πρ. δήμαρχο Γιώργο Πασχόπουλο να αναφερθεί σε όσα υποστηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Καστανάρας, αρκέστηκε να πει, με νόημα: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο. Είναι προσωπικό θέμα του συνδυασμού μας. Προσωπικά, δεν θέλω να το συνεχίσω…».

Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Πασχόπουλος και Βασ. Βαρνάς.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article