Αθλητισμός

Ανεβάζει τον πήχη ο ΠΟΕ

Μετά από μία περίοδο ποδοσφαιρικής αστάθειας, ο ΠΟΕ, ένα από τα βαριά ονόματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Λάρισας, επανέρχεται στο προσκήνιο με στόχο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως άλλωστε το επιβάλει η ιστορία του. Η ομάδα πέρσι κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής στην Α’ τοπική κατηγορία, κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς φέτος του δίδεται η δυνατότητα να ανεβάσει τον πήχη και να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Στηριζόμενος κυρίως στα δικά του παιδιά και επενδύοντας στα ταλέντα της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας, ο ΠΟΕ ευελπιστεί να πραγματοποιήσει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα για το μέλλον. Άλλωστε όπως επισήμανε ο πρόεδρος του συλλόγου Άλκης Παλάγκας, απώτερος σκοπός είναι «να επιστρέψει η ομάδα εκεί που δικαιωματικά πρέπει να βρίσκεται».

«Η ομάδα πέρσι πέτυχε τον στόχο της και κρατήθηκε στη μεγάλη τοπική κατηγορία, στηριζόμενη στα δικά της παιδιά. Ο στόχος μας στο νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ είναι να μπούμε στην 4άδα προκειμένου να έχουμε το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ. Θέλουμε δηλαδή να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μάχη της κορυφής. Βασική μας επιδίωξη είναι να δημιουργήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, προκειμένου ο ΠΟΕ να επιστρέψει εκεί που δικαιωματικά πρέπει να βρίσκεται. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε και πιστεύομε ότι με τον καιρό, παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα να βρει τον δρόμο της» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παλάγκας αναφερόμενος στη νέα χρονιά και πρόσθεσε:

«Σίγουρα μας περιμένει μία δύσκολη χρονιά, καθώς όλες οι ομάδες έχουν ενισχυθεί, τίποτα δεν πρόκειται να είναι εύκολο, γι΄ αυτό και ‘μεις κάναμε τις απαραίτητες μεταγραφές προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στα νέα δεδομένα και στις απαιτήσεις του φετινού πρωταθλήματος.

Το κλίμα στους κόλπους της ομάδας είναι πολύ καλό, στη διοίκηση φέτος μπήκαν και νέα πρόσωπα προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα πιο ευέλικτο και λειτουργικό διοικητικό σχήμα.

Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον κόσμο της Ελασσόνας και θέλουμε τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε ο κόσμος να αγκαλιάσει την προσπάθεια που κάνουμε και να μας στηρίξει. Εάν γίνει αυτό είμαστε 100% σίγουροι ότι οι στόχοι μας θα επιτευχθούν. Βρίσκομαι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα, μέχρι τώρα πετύχαμε αυτό που θέλαμε και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χάσω φέτος τη χρονιά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας το γεγονός ότι προωθούμε νέα παιδιά, όπως για παράδειγμα φέτος δώσαμε στην ομάδα Νέων της ΑΕΛ τους Θ. και Ι. Κυρίτση, ενώ έρχονται κι άλλα 4-5 αξιόλογα ταλέντα από πίσω. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις ακαδημίες και φέτος προχωρήσαμε σε συγχώνευση με την ακαδημία ΑΠΟΕΛ για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τα τμήματα υποδομής. Ήδη μετράμε πάνω από 250 παιδιά και η ακαδημία μας είναι μία από τις μεγαλύτερες στο νομό» κατέληξε ο Άλκης Παλάγκας.

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΑΚΗΣ ΓΚΑΔΡΗΣ

Στο «τιμόνι» του ΠΟΕ θα βρίσκεται τη φετινή σεζόν ο Σάκης Γκαδρής. Ένας τεχνικός που αγαπά τη σκληρή δουλειά και γνωρίζει ότι μέσα από την επίπονη προσπάθεια, τη σοβαρότητα, τη θέληση και την πειθαρχία, μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε μια πολύ καλή ομάδα. Χρειάζεται υπομονή και πολύ δουλειά. Στόχος μας είναι να κάνουμε μία καλή πορεία και μέσα από τα αποτελέσματα να φανεί το έργο μας. Έχουμε νέα ομάδα, έγιναν κυρίως μεταγραφές νεαρών παικτών και ορισμένων έμπειρων παικτών και θέλουμε να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Εύχομαι καλή πορεία σε όλες τις λαρισινές ομάδες και την ΑΕΛ» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Σάκης Γκαδρής και συνέχισε:

«Σχετικά με το νέο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστικό με έντονο ενδιαφέρον. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες που υποβιβάσθηκαν από τη Γ’ Εθνική και άλλες όπως ο Αχιλλέας Φαρσάλων που ενισχύθηκε και είναι το φαβορί. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και θέλουμε τον κόσμο κοντά μας γιατί είναι ο 12ος παίκτης μας».

Το πάρε-δώσε στο έμψυχο δυναμικό

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού που επιχειρήθηκε φέτος. Ο Βασικός κορμός της περσινής περιόδου ουσιαστικά διατηρήθηκε ο ίδιος, ενώ προστέθηκαν νέα πρόσωπα ικανά να δώσουν στην ομάδα την αγωνιστική ταυτότητα που ψάχνει.

Αποκτήθηκαν: Μπαλαμώτης (Ηρακλής Λάρ.), Νικολαΐδης (Πλατανιά Χανιών Κ20), Μπαρλαγιάννης (Κρανούλα), Ρούσι (Δρυμός), Καρλιάμπας, Τσιάγκος (Τύρναβος), Μαστοροδήμος (Δαμασιακός), Σακοράφας (Δολιχιακός), Πετκολάι (Εθνική Αλβανίας Κ20)

Αποχώρησαν: Θ. Κυρίτσης, Ι. Κυρίτσης.

Του Άρη Γκουτρουμάνη:Ελευθερία

 

Previous ArticleNext Article