Ελλάδα

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον βιασμό 10χρονου μαθητή με κατσαβίδι στο Βόλο

Ξετυλίγεται ο εφιάλτης μαθητή της Ε’ Δημοτικού μέσα στο σχολείο του. Οι νέες αποκαλύψεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τους δασκάλους…
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης μαθητή, ηλικίας μόλις δέκα χρονών, που πηγαίνει στην Ε’ τάξη δημοτικού, με πρωταγωνιστές παιδιά τα οποία στο χρόνο των πράξεων πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και ήταν μεγαλύτερα κατά μία τάξη. Πρόκειται για δύο αγόρια και ένα κορίτσι σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και αποκαλύφθηκε. Η προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου ολοκληρώθηκε στο κομμάτι που αφορά στους εκπαιδευτικούς και γονείς, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων και τη διερεύνηση της υπόθεσης από τον πταισματοδίκη Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι συνολικά δάσκαλοι του σχολείου στο οποίο φέρεται να συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις φρίκης, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς, που ενώ ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όπως φέρεται να δήλωσαν για την κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση του ανήλικου από συμμαθητές του σε ώρες λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα στα διαλείμματα.

Δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, υποστήριξαν. Και όμως, προέκυψε ότι ένα από τα μέσα με τα οποία ασκούνταν οι πράξεις κακοποίησης, δηλαδή το κατσαβίδι, οι μαθητές που φέρονται να κακοποιούσαν τον 10χρονο το αναζητούσαν και το έβρισκαν κάθε φορά στην εργαλειοθήκη, που ήταν τοποθετημένη σε γραφείο των δασκάλων. Μετά την εξέλιξη αυτή, για τους κατηγορούμενους δασκάλους ανοίγει ο δρόμος της αργίας, καθώς ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κινεί τη συγκεκριμένη διαδικασία αυτοδικαίως.

Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων διώκονται αντίστοιχα οι γονείς των μαθητών, εναντίον των οποίων έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση. Οι γονείς και των τριών μαθητών κατηγορούνται για πράξη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι ανήλικοι προχωρούσαν σε πράξεις που παραπέμπουν σε θρίλερ σε βάρος μικρότερου μαθητή ηλικίας μόλις 10 χρονών και οι γονείς των πρωταγωνιστών των πράξεων, όπως φέρονται να έχουν δηλώσει, δεν αντιλήφθηκαν καμία διαφορά στη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Η ανάκριση τέλος συνεχίζεται όσον αφορά στους θύτες της καταγγελίας. Ο φάκελλος της υπόθεσης παραμένει στην ανακρίτρια Βόλου, η οποία είχε καλέσει σε ακρόαση τους ανήλικους με τη διαδικασία που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία. Η αποκάλυψη της κακοποίησης, όπως είναι γνωστό, συνέβη στις 26 Οκτωβρίου 2016 οπότε βραδινές ώρες ο πατέρας του 10χρονου απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και έξαλλος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση.

Ο γιος του είχε λύσει επιτέλους τη σιωπή, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές. Για αρκετό διάστημα δεν μιλούσε γιατί ήταν τρομαγμένος. Οι γονείς του είχαν αντιληφθεί ότι κάτι συνέβαινε, αλλά δεν μπορούσαν να διανοηθούν… Μαθητές του σχολείου του παιδιού προχωρούσαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος του γιου τους, ενώ οι ίδιοι ήταν ήσυχοι ότι ο 10χρονος παρακολουθούσε τα μαθήματά του στο σχολείο, όπου υποτίθεται ότι ήταν ασφαλής.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr

Previous ArticleNext Article