Ελασσόνα

Ανακοίνωση της παράταξης «Αλλάζουμε» για την τραγική κατάσταση στο Δήμο Ελασσόνας

Αποφασίσαμε σαν παράταξη να δώσουμε πίστωση χρόνου στην Δημοτική Αρχή λόγω των έκτακτων καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, αλλά είμαστε αναγκασμένοι πια να μιλησουμε για πολλούς λόγους και ένας από αυτούς είναι η πίεση και τα καθημερινά παράπονα που δεχόμαστε από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, αλλά και η προσπάθεια του δημάρχου μέσω της πρόσφατης ανακοίνωσης του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Είναι αλήθεια ότι οι Δήμοι σε όλη τη χώρα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, ωστόσο στο Δήμο Ελασσόνας υπήρξε η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες.

Σε πρόσφατη μάλιστα σύσκεψη  με τους επικεφαλής των παρατάξεων η παράταξη μας πρότεινε στον δήμαρχο να προσλάβει επιπλέον προσωπικό το οποίο και δεν έπραξε.

Αποτέλεσμα της απόφασης της αυτής, είναι να ζούν οι κάτοικοι κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τα χόρτα να θυμίζουν ζούγκλα αλλά και την κατάσταση στην καθαριότητα να εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.

Πέρα από τις όποιες ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής υπάρχει μια πικρή αλήθεια κι αυτή είναι ο κακός προγραμματισμός και η αδυναμία συντονισμού του υπάρχοντος μηχανισμού.

Ποτέ άλλοτε οι δημότες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις, χόρτα παντού, σκουπίδια παντού, πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία.

Θα μπορούσε λοιπόν η Δημοτική Αρχή να προσλάβει μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων ώστε και την εξάντληση των ήδη εργαζομένων στην καθαριότητα και το πράσινο να αποφύγουμε αλλά και η πόλη και τα χωριά του Δήμου μας να έχουν την εικόνα που τους αξίζει.

Εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση θα στηρίζαμε μια απόφαση της Δημοτικής Αρχής που θα είχε ως κύριο μέλημα της την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά αποδείχθηκε και κακή στα λόγια αλλά και ακόμη χειρότερη στα έργα.

Υ.Σ  Αναρωτιόμαστε επίσης γιατί δεν ανησυχούν τώρα όσοι ηγούνταν της κίνησης «Μαμάδες Ελασσόνας»;

Πως δέχονται τα παιδιά τους να βρίσκονται σε χώρους γεμάτους χόρτα και σκουπίδια;

Εκτός και εαν η μετεκλογική τους τοποθέτηση σε υπηρεσία του Δήμου δημιουργεί παραισθήσεις και πιστεύουν ότι ζούν όπως η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

 

 

Previous ArticleNext Article