Ελασσόνα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας για τον κορονοιό

Μπροστά στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων του κορονοϊού επιβάλλεται, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για τη προστασία της υγείας του λαού και τη στήριξη των εργαζομένων, τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της τοπικής διοίκησης.

Η προπαγανδιστική κυβερνητική εκστρατεία, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη και ζητά εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα που αφορά τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας, που ήταν γνωστές πριν από την εμφάνιση του κορονοϊού και είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ για την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της Υγείας.

Τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και πρόληψης στον πληθυσμό, για να εφαρμοστούν υποχρεωτικά, πρέπει να συνοδεύονται και με αντίστοιχα μέτρα προστασίας των εισοδημάτων και των δικαιωμάτων των ίδιων των εργαζομένων. Πρέπει να παρθούν όλα εκείνα τα  μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης των εργαζομένων  και των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται.

  Ήδη από τις 5 Μάρτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως Λαϊκή Συσπείρωση, με ερώτηση μας επισημάναμε την ανάγκη ο δήμος μας να πάρει τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, με έμφαση στις σχολικές μονάδες και να είναι σε ετοιμότητα πριν την εξάπλωση του ιού. Καθίσταται πλέον επιβεβλημένο η Δημοτική Αρχή Ελασσόνας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και να ασκήσει πίεση ώστε:

-Nα εξασφαλιστεί η προμήθεια του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας σε φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και να στελεχωθεί πλήρως με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

-Να παρθούν μέτρα στήριξης  για τους εργαζόμενους του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες με ιδιαίτερη μέριμνα στην καθαριότητα και στο πράσινο. Να δοθούν στις καθαρίστριες γάντια, μάσκες και όποιο άλλο μέσο ατομικής προστασίας απαιτείται.

– Να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στα δημοτικά κτίρια και σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Να υπάρχουν σαπούνια και αλκοολούχα αντισηπτικά.  Να υπάρχει διακριτή μέριμνα για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με το κοινό.

– Να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

-Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Σε κάθε περίπτωση να εξασφαλισθεί η καθαριότητα σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών. Να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό για αυτές τις ανάγκες.

– Να παρθούν τα επιπρόσθετα μέτρα που χρειάζονται στο χώρο της Εκπαίδευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με κρατική ευθύνη μια σειρά από προβλήματα που προκύπτουν από την αναγκαία απόφαση για κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών.

-Να επιλυθεί το πρόβλημα επιστροφής χρημάτων στις οικογένειες των μαθητών για τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν.

Ο λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να πληρώσει ξανά! Να πάρει τις τύχες στα χέρια του.

Previous ArticleNext Article