Ελασσόνα

Αισιοδοξία στην ολομέλεια του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Οργάνωσης Ελασσόνας του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή παλιών και νέων μελών και φίλων της Οργάνωσης, στο κέντρο «Φαντασία» της Ελασσόνας, στο πλαίσιο της απόφασης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση του κόμματος και το άνοιγμά του στην κοινωνία.

Ήδη, «τρέχει» με έκδηλο ενδιαφέρον η διαδικασία εγγραφής νέων μελών, ενώ ήδη στην Ελασσόνα έχουν εγγραφεί 60 και πλέον νέα μέλη.

Στην εισήγησή του ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Βασ. Ζωγράφος έκανε αναφορά στις εκλογικές αναμετρήσεις και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις

Ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε αποσπασματικά:

«Όλα τα Μ.Μ.Ε. ήταν απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, με δολοπλοκίες, με ψέματα και σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον έδωσε 4 αναμετρήσεις. Μετά από 7 χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κυρίαρχος πόλος της αριστεράς.

Σήμερα διαμορφώνεται ένας διπολισμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει την αυτοδυναμία της. Οι πρώτες μέρες δείχνουν δεξιά παλινόρθωση με αντιλαϊκές πολιτικές (…ΔΕΗ, Ασφαλιστικό).

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα 31,5% έχει δύο κρίσιμα καθήκοντα: την οργάνωση της αντιπολιτευτικής του δουλειάς (οργανωμένα, να υπερασπιστεί την πολιτική και το έργο του), νέα στρατηγική για την Αριστερά του 21ου αιώνα (πρέπει να προβάλλουμε το όραμα της Αριστεράς, να υπάρξει εξωστρέφεια στο κόμμα, η κοινωνία προσδοκά και θέλει κόμμα οργανωμένο, δυνατό, μαζικό κόμμα εξουσίας με πρόγραμμα και αρχές).

Δεν περισσεύει κανείς. Καλούμε όλο τον κόσμο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για ισχυρές Οργανώσεις, εφαρμόσιμο πρόγραμμα, έτοιμη λύση για όταν γίνουν εκλογές.

Να διορθώσουμε τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας, να μην υπάρχει πολιτική εσωστρέφεια, να έχουμε διάθεση συνεργασίας και ενότητας πάνω στις αρχές μας. Να ξαναζωντανέψουν οι οργανώσεις, να αποκαταστήσουμε την επαφή μας με την κοινωνία.

Οι 100 μέρες κυβέρνησης ΝΔ έδειξαν κυβέρνηση συντηρητικής κατεύθυνσης και δημιουργία κομματικού κράτους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με προσεκτικά βήματα οργανώνεται, επεξεργάζεται θέσεις και προγράμματα γιατί σύντομα ο ελληνικός λαός θα τον εμπιστευτεί και πάλι. Σύντομα θα είναι ξανά το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Σε σύντομη τοποθέτησή του ο συντονιστής γραμματέας της Οργάνωσης Ελασσόνας Θεοδ. Τζιώλας επισήμανε:

«Όλοι χωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ, πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Υπάρχει μεγάλη ελευθερία στο κόμμα μας, σε ελεύθερο και δημοκρατικό περιβάλλον. Να θυμίσω πως το κόμμα δεν είναι σκαλοπάτι για να αναρριχηθούν κάποιοι, δεν είναι χώρος όπου μπορεί να εξυπηρετηθούν ανιδιοτελείς σκοποί.

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ήταν σχετικά καλά. Εκτιμούμε το αποτέλεσμα ως θετικό».

Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους: Αντ. Λιάνο, Γιάννη Καριπίδη, Στέλιο Πιτένη, Δημ. Καρανίκα, Θανάση Γκουντρουμπή, Θανάση Βαθράκη κ.ά.

Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών» τα μέλη της Νομαρχιακής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Παπαδημητρίου, Θανάσης Γκουντρουμπής, Γιάννης Καριπίδης, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας Δημ. Καρανίκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠ Αστ. Δημουλάς, αυτοδιοικητικοί, συνδικαλιστές κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article