Ελασσόνα

Αιμοδοσία από το Φιλόπτωχο ταμείο Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος

Διανύουμε αγαπητοί μου αδελφοί περίοδο άσκησης των αρετών. Η αγάπη είναι στον κατάλογο των αρετών πρώτη. Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος επισημαίνει στον ύμνο της αγάπης <<Για πάντα θα μείνουν αυτά τα τρία: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη>>. Ας δείξουμε με πράξη και ευαισθησία την συμμετοχήν μας στην άσκηση της μεγάλης αυτής αρετής. Και αξίζει, και μπορούμε. Στον πτωχό και πεινασμένο του προσφέρουμε λίγο ψωμί, στον πονεμένο ένα χάδι, στην χήρα και τα ορφανά την συμπαράστασή μας, στον άρρωστο ένα ποτήρι νερό και στο παιδί που πάσχει από μεσογειακή αναιμία και μας φωνάζει με όλη την αγωνία και την δύναμη της ψυχής αλλά και με ελπίδα <<δώστε λίγο δικαίωμα ζωής και σε μένα>> του προσφέρουμε με πολύ αγάπη λίγο αίμα.

Το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας του Αγ. Σπυρίδωνος Ελασσώνος διενεργεί σε συνεργασία με το Γεν. νοσοκομείο Λάρισας εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 7 του μηνός Μαρτίου στο 2ον Δημοτικό Σχολείο Ελασσώνος από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Σε ασθενείς, σε εγχειρισμένους, σε εργατικά και αυτοκινητιστικά ατυχήματα η προσφορά αίματος από την τράπεζα αίματος του Φιλοπτώχου ταμείου της ενορίας μας είναι τακτική. Έλα αδελφέ μου και εσύ στην ομάδα μας. Πάρε μαζί σου ένα φίλο, τον συνάδελφόν σου, τον γείτονα και δείξε έμπρακτα την αγάπη σου. Γίνε ΤΩΡΑ και ΣΥ εθελοντής αιμοδότης. Η προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής. Είναι μια πράξη με πλούσια ηθική, χωρίς ανταμοιβή, μια πράξη ανθρωπιάς που κάνει πιο όμορφο τον κόσμο γύρω μας αλλά και τον εσωτερικό μας κόσμο.

Αγαπητοί μου αδελφοί και φίλοι. Εμείς το φιλόπτωχο ταμείο, οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γεν. νοσοκομείου Λάρισας θα βρισκόμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε να σας ενθαρρύνουμε, να σας συμπαρασταθούμε και να σας σφίξουμε το χέρι ευχόμενοι δύναμη, καλόν και έντιμον αγώνα στο στάδιο των αρετών της Μ. Τεσσαρακοστής και νικηφόροι να φθάσουμε και να ζήσουμε όλοι μαζί την Ανάσταση του Κυρίου, Του πρώτου και αιώνιου αιμοδότη που παρέδωσε το αίμα του επί του Σταυρού για τον άνθρωπο.

Καλή Τεσσαρακοστή

ο ιερεύς

π Αλέξ. Ρουμπιές

 

Previous ArticleNext Article