Λάρισα

Αθ. Σιαφαρίκα: «Διαχείριση πολιτικής ήττας με εκφοβισμό του στρατεύματος;»

Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες εντός του στρατεύματος, καθώς και εκ μέρους των πρωτοβάθμιων ενώσεων και της ΠΟΜΕΝΣ, ως προς την ουσία, αλλά ιδίως τη διαδικασία που εφαρμόσθηκε από τα οικεία Συμβούλια Μεταθέσεων σε πολυάριθμες υποθέσεις μεταθέσεων Στρατιωτικών, ιδίως σε περιπτώσεις συνδικαλιστικής δράσης.

Κατόπιν τούτων, ζήτησα από τον επικεφαλής της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), κ. Θωμά Ντιντιό, σχετική ενημέρωση, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας του ζητήματος, αλλά και της προσωπικής μου ευαισθησίας σε θέματα που αφορούν τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Κατόπιν της ενημέρωσης που έλαβα, αντιλαμβάνομαι ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά ως προς την απαρέγκλιτη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας, ιδίως κατά το σκέλος συμμετοχής στη διαδικασία των Συμβουλίων Μεταθέσεων και ενός εκπροσώπου της ΠΟΜΕΝΣ.

Πληροφορήθηκα,ακόμη, ότι οι θιγόμενοι Στρατιωτικοί, ήδη, προβαίνουν στην προβλεπόμενη από τον νόμο διοικητική διαδικασία προς άρση των σχετικών αποφάσεων μετάθεσης. Από πλευράς μου, αφενός θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η σχετική νομοθεσία, η οποία προβλέπει εκπροσώπηση της ΠΟΜΕΝΣ στα Συμβούλια Μεταθέσεων, θεσπίσθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και τελικά δεν εφαρμόζει τον ίδιο της τον νόμο, αποκλείοντας στην πράξη την ΠΟΜΕΝΣ από τη διαδικασία! Αφετέρου θέλω να εκφράσω την αμέριστη στήριξη μου στους Στρατιωτικούς που θίγονται από την επιλεκτική αυτή εφαρμογή της νομοθεσίας.

Σε κάθε περίπτωση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποκλείεται εκ του νομού οποιαδηποτε μετάθεση ή εφαρμογη αποφασης μετάθεσης. Ετσι, η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την άρση των δυσμενών συνεπειών που προκλήθηκαν τόσο ατομικά στους θιγόμενους Στρατιωτικούς, αλλά και στην αξιοπιστία των διαδικασιών που αφορούν το στράτευμα
Previous ArticleNext Article