Ελασσόνα

Αθηνά Σιαφαρίκα: Στήριξη των αγροτικών οικογενειών

“Στήριξη του αγροτικού κόσμου, ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος σημαίνει στήριξη στις αγροτικές οικογένειες. Σημαίνει ότι τα χωριά μας θα ξαναζωντανέψουν και οι νέοι άνθρωποι θα έχουν κίνητρα για να μείνουν, να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην ύπαιθρο. Είναι προσωπική μου δέσμευση να είμαι η φωνή σας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, μια φωνή τεκμηριωμένη και διεκδικητική”, σημείωσε η υποψήφια βουλευτής Λάρισας, Αθηνά Σιαφαρίκα.

Στην περιοδεία της σε Βερδικούσια, Βλαχογιάννι, Μεσοχώρι, Μεγάλο Ελευθεροχώρι και Αμπέλια, η κ.Σιαφαρίκα είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους και επαγγελματίες αυτών των περιοχών του νομού Λάρισας και άκουσε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για την αγροτική παραγωγή της χώρας.

Μεγάλο το παράπονο των κατοίκων του οικισμού των Αμπελιών, για το σχολείο του χωριού που έχει κλείσει. “Οι νέοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την ύπαιθρο. Κι αυτή τη φορά όχι για να πάνε στην πόλη, αλλά κάπου πιο μακριά -σε μια ξένη χώρα, αναζητώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Μαζί με τους νέους ανθρώπους φεύγει και το μέλλον της χώρας, τα παιδιά. Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης, πια, να γυρίσουν οι νέοι μας στην πατρίδα μας. Και αυτό θα γίνει εφικτό μόνον με επενδύσεις και νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό το στοίχημα είναι και προσωπικό. Προέρχομαι από μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή και γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα που βασανίζουν και ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο. Η στήριξη των αγροτικών οικογενειών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Γνωρίζω πολύ καλά το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο της αγροτικής πολιτικής και οικονομίας, δώστε μου τη δύναμη να θέσω αυτές τις γνώσεις μου στην υπηρεσία των αιτημάτων σας”, υποστήριξε η υποψήφια βουλευτής.

Previous ArticleNext Article