Λάρισα

Αθηνά Σιαφαρίκα: Νέα και Αυτοδημιούργητη

Δυο λέξεις χαρακτηρίζουν, αναμφίβολα, την Αθηνά Σιαφαρίκα: νέα και αυτοδημιούργητη. Η υποψήφια βουλευτής του νομού Λάρισας, με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα 31 της χρόνια, διαθέτει «βαρύ» βιογραφικό. Αυτό είναι, άλλωστε, και το στίγμα της ανανέωσης που θέλει να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – νέοι άνθρωποι, άφθαρτοι και ικανοί να “βγουν μπροστά”.

Η Αθηνά Σιαφαρίκα δεν προέρχεται από πολιτικό ή επιχειρηματικό τζάκι. Κόρη εκπαιδευτικών από τον Τύρναβο, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της με υποτροφίες, ενώ, όπως σημειώνει η ίδια «στη ζωή μου έμαθα να εργάζομαι σκληρά και να διεκδικώ. Με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστώ για τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μου». Πρόκειται, ομολογουμένως, για μια υποψηφιότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον…

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Τύρναβο Λάρισας, με γονείς εκπαιδευτικούς. Είναι 31 ετών. Αποφοίτησε 1η από το Ενιαίο Λύκειο Τυρνάβου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Νομική Αθηνών, με βαθμό Άριστα και υποτροφίες επίδοσης από το Ι.Κ.Υ. και το Κληροδότημα Παπαδάκη. Κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, από τη Νομική Αθηνών και από στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Κατόπιν εργάσθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε διεθνή δικηγορική εταιρία στις Βρυξέλλες. Υπήρξε Έφηβος Ευρωβουλευτής και συμμετείχε σε Μοντέλα Προσομοίωσης των Ηνωμένων Εθνών. Επί κυβερνήσεως Καραμανλή, συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών. Είναι μέλος του Μητρώου Στελεχών της Ν.Δ. και των Τομέων Δικαιοσύνης, Οικονομίας & Ανάπτυξης της ΝΔ. Αρθρογραφεί τακτικά στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο. Εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό δίκαιο και, παράλληλα, κάνει το διδακτορικό της στη Νομική Αθηνών. Γνωρίζει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Previous ArticleNext Article