Λάρισα

Αθηνά Σιαφαρίκα: Μαζί να δείξουμε ότι οι γνώσεις και η δουλειά έχουν αξία

“Σας ευχαριστώ για την κοινή μας πορεία ως τις εκλογές. Μεθαύριο, Κυριακή, 7 Ιουλίου, σας καλώ όλους στις κάλπες. Σας καλώ να κάνετε επιλογή για Ανανέωση και Αξιοκρατία. Διαλέξτε την Πολιτική όπως Πρέπει να Είναι: Με Λόγο και Επιχειρήματα. Επιλέξτε νέους ανθρώπους, με γνώσεις, με σύγχρονες γνώσεις, εμπιστευτείτε αυτή τη γενιά, που είναι η πιο μορφωμένη γενιά μετά τη Μεταπολίτευση -μόρφωση που την οφείλουμε σε σας και τους κόπους σας. Εμπιστευθείτε μας!”, είπε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια βουλευτής Λάρισας της ΝΔ, Αθηνά Σιαφαρίκα.

Από το βήμα ομιλίας στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, τη γενέτειρα πόλη της, η δυναμική και δραστήρια δικηγόρος κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευτούν τη νέα γενιά. Με ύφος πιο προσωπικό και οικείο, η κ.Σιαφαρίκα τόνισε:

“Ζητώ μία από τις τρεις ψήφους σας.

Πρώτον, γιατί η ΑΝΑΝΕΩΣΗ είναι κάτι που ζητάτε κι εσείς οι ίδιοι. «Θέλουμε νέους!», μου λέτε. Όχι επειδή η νεότητα καθ’ αυτή κάνει τη διαφορά. Αλλά γιατί, τα σύγχρονα προβλήματα είναι σύνθετα και τεχνικά. Συχνά δε, καλούμαστε οι τοπικές κοινωνίες να διαχειριστούμε υπερεθνικά ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, που μας υπερβαίνουν. Η τεχνολογία, ο νέος γεωπολιτικός χάρτης που διαμορφώνει η ενέργεια, το brain drain είναι ζητήματα που απαιτούν σύγχρονη και όχι παρωχημένη γνώση. Γνώση που, κατά τεκμήριο, διαθέτει η νεότερη γενιά. Αυτή η γενιά, για τη μόρφωση της οποίας εσείς επενδύσατε, μέσω της φορολογίας, και την οποία καρπώνονται ξένες χώρες. Αυτή η γενιά που είναι η πιο μορφωμένη γενιά μετά τη Μεταπολίτευση. Εμπιστευτείτε την!

Δεύτερον, γιατί συμμετέχω ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αξιολογήθηκα στο πλαίσιο του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, με βάση τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά μου προσόντα, και κρίθηκα ότι μπορώ να εκπροσωπήσω τον τόπο μου. Αν, λοιπόν, θέλτε κι εσείς, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι φίλοι σας, όταν έρθει η ώρα, να έχουν μια ίση ευκαιρία κάθε φορά που διεκδικούν κάτι, τότε σας καλώ να αναλογιστείτε τι κάνατε ΕΣΕΙΣ  γι’ αυτό. Πώς βάλατε ΕΣΕΙΣ το λιθαράκι σας γι’ αυτό. Αυτές οι εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε ότι οι γνώσεις και η δουλειά έχουν ακόμα αξία. Εμείς οι ίδιοι είμαστε θεματοφύλακες των αξιών μας.

Τρίτον, γιατί ο αγώνας μου είχε ως μέτρο και σημείο αναφοράς ΕΣΑΣ, τους πολίτες. Χωρίς να είναι εξόφθαλμα δαπανηρός, ήταν ουσιαστικός. Με Λόγο και Επιχειρήματα. Όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι η Πολιτική. Απέδειξα, με κάθε αφορμή, ότι έχω “δυνατή” φωνή. Και μαζί μου θα έχετε κι εσείς «φωνή»!. Αγωνίστηκα με μόνο εφόδιο τις γνώσεις, την προσωπικότητά μου και τον λόγο μου. Αυτή είμαι. Αυτό βλέπετε και πριν ΚΑΙ ΜΕΤΑ τις εκλογές. Και αυτό είναι η προσωπική μου δέσμευση: να αγωνιστώ με τα ίδια «όπλα» και για σας. Άλλωστε, στο βήμα της Βουλής, στις αίθουσες συσκέψεων, αυτά είναι και τα μόνα που μετράνε…

Αν, λοιπόν, θέλετε να ακούγεται η φωνή σας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, επιλέξτε όσους έχουν πρώτα δική τους φωνή! Στήριξε όσους στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις. Διαλέξτε την Αξιοκρατία και εμπιστευτείτε την Ανανέωση. Διαλέξτε την Πολιτική όπως ΠΡΕΠΕΙ να είναι: με Λόγο και Επιχειρήματα. Σας ευχαριστώ, και πάλι, για την κοινή μας πορεία ως τις εκλογές. Ελάτε να συνεχίσουμε μαζί και μετά”.

 

Previous ArticleNext Article