Λάρισα

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων:«Δεν ανοίγουμε την Κυριακή…»

Ανακοίνωση από την Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που επισημαίνει:

«Συνάδελφε Έμπορα, Επαγγελματία,

Απευθυνόμαστε σε εσένα που παλεύεις με τη μικροεπιχείρησή σου να τα βγάλεις πέρα, να σταθείς σε ένα περιβάλλον εντελώς εχθρικό και να πας στο σπίτι σου ένα μεροκάματο. Σε εσένα που έχεις να αντιμετωπίσεις τη θηλιά που συνεχώς σφίγγει γύρω σου με τα ατελείωτα χρέη, τη φοροληστεία, την υποβαθμισμένη Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, το μεγαλέμπορα που συνεχώς πιέζει, τα πολυκαταστήματα και τα μονοπώλια που συνεχώς διεκδικούν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά.

Στην κατάσταση αυτή δεν είσαι μόνος σου.

Η κρίση στην οικονομία που είναι παγκόσμια και αγκαλιάζει όλους τους τομείς έφερε φτώχεια στους εργαζόμενους, μεγάλωσε την ανεργία, καρατόμησε τις συντάξεις, οδήγησε στη μιζέρια τη λαϊκή οικογένεια. Οδήγησε χιλιάδες συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και επαγγελματίες στα χρέη, στα λουκέτα και στις κατασχέσεις.

Τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις πήραν και θα συνεχίσουν να παίρνουν και τα επόμενα χρόνια, είναι για να ενισχύσουν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τα πολυκαταστήματα, να εξασφαλίσουν εκ νέου τα προκλητικά κέρδη τους. Έφεραν μνημόνια και νέες συμφωνίες που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά και νόμους που έχουν «διαρθρωτικό» όπως λένε προσανατολισμό, προκειμένου να συγκεντρώσουν την πίτα στα χέρια τους. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν χωράνε οι μικροεπιχειρήσεις μας που μας θεωρούν πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας τους.

Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και ο νόμος που στο 4ο μνημόνιο ενσωμάτωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές και έβαλαν πλάτη όλες οι κυβερνήσεις.

Η μια Κυριακή τα Χριστούγεννα έγιναν δυο, οι δυο έγιναν τέσσερις, μετά επτά και σήμερα τριάντα δύο και πιθανόν αύριο πενήντα δύο. Είναι προφανές ότι μ’ αυτή την συμφωνία ικανοποιούν τις χρόνιες απαιτήσεις πολυκαταστημάτων, εμπορικών και τουριστικών αλυσίδων και Super Market. Για την εξέλιξη αυτή, έβαλε και συνεχίζει να βάζει πλάτη η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, αλλά και οι ηγεσίες τις ομοσπονδίας και της ΕΣΕΕ.

Καταγγέλλουμε την στάση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας (Ε.Σ.Λ.), να πάρει απόφαση χωρίς συνεδρίαση του Δ.Σ. και να προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοέμβρη, με την δικαιολογία ότι είναι μια από τις 7 «θεσμοθετημένες». Αυτή τους η στάση αποδεικνύει και την υποκρισία τους απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους εμπόρους και επαγγελματίες, όταν πέρυσι το Μάη, πριν τις εκλογές στο σύλλογο, «ανέβαιναν στα κεραμίδια» φωνάζοντας «ποτέ την Κυριακή», ενώ τώρα μιλάνε για νόμο του κράτους. Ταυτόχρονα εχθρεύονται την κοινή συμπόρευση με τους εργαζόμενους απέναντι στα συμφέροντα των μονοπωλίων και την επίθεση που διεξάγει το πολιτικό τους προσωπικό.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Συνάδελφε, έμπορα, επαγγελματία,

Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε, ήλιο με ήλιο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Εμείς οι χιλιάδες μικρέμποροι δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε τη φυσική μας ούτε την οικονομική μας εξόντωση. Έχουμε δικαίωμα στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή. Έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση. Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία. Οργανώνουμε την πάλη μας για να μην περάσει στην πράξη. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το απαράδεκτο αυτό μέτρο που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για εμάς και τις οικογένειές μας, τις μικροεπιχειρήσεις μας. Έχουμε τη δύναμη!!! Συλλογικά μπορούμε να κερδίσουμε το δίκιο μας. Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους ΕΒΕ σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους.

  • Διεκδικούμε:
  • Κυριακή μέρα αργίας, ανάπαυσης και αναπλήρωσης των δυνάμεών μας. Να κατοχυρωθεί η Κυριακή αργία νομοθετικά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
  • Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στα χρέη και στα λουκέτα και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις ηλεκτρονικές και μη.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια».

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ – ΔΕΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΕΣ».

Previous ArticleNext Article