Ελασσόνα

Αγωνία για ζημιές σε καλλιέργειες στην Ποταμιά

Αγωνία επικρατεί στους αγρότες του πρώην Δήμου Ποταμιάς και τώρα του Δήμου Ελασσόνας και κυρίως στους οικισμούς Δομένικο, Αμούρι, αλλά και Βλαχογιάννι για τα αποτελέσματα που άφησε πίσω της η έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Τετάρτης σε ό,τι αφορά στις καλλιέργειες και το μέγεθος της ζημιάς η οποία θα φανεί τις επόμενες ημέρες.

Η χαλαζόπτωση ήταν έντονη και διήρκεσε για περίπου μισή ώρα. Σύμφωνα με τους αγρότες η ζημιά στις καλλιέργειες δεν φαίνεται τη μέρα των έντονων καιρικών φαινομένων ή την επομένη αλλά μετά από μερικές ημέρες.

Ωστόσο άμεση ήταν η κινητοποίηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας και αρμόδιου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και άρδευσης κ. Γιάννη Σαπουνά.

Ο κ. Σαπουνάς γνώστης των ζητημάτων του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και είχε επαφές με τους προέδρους της Τ.Κ. Δομένικου κ. Βασίλη Τσεκούρα, Αμουρίου κ. Κώστα Μπέλλο, Μεσοχωρίου κ. Γιάννη Ζαρλαδάνη και Βλαχογιαννίου κ. Γιάννη Γκουρομπίνο. Επίσης σε επαφή με τον ΕΛΓΑ χθες και προχθές, και χθες κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας άμεσα επισκέφθηκε πληγέντα χωράφια με διάφορες καλλιέργειες. Οι γεωπόνοι είδαν από κοντά τη ζημιά που μέχρι τώρα φαίνεται και θα επανέλθουν τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο κ. Σαπουνάς, αφού επισήμανε την άμεση ανταπόκριση του κλιμακίου του ΕΛΓΑ Λάρισας, μέλη του οποίου έφτασαν ταχύτατα την επομένη της θεομηνίας στην περιοχή, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα κληθούν οι πληγέντες αγρότες να κάνουν στους κατά τόπους ανταποκριτές δήλωση ζημιών και στη συνέχεια θα γίνει η εξατομίκευσή τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Previous ArticleNext Article