Ελασσόνα

Α΄συνάντηση της Σχολής Γονέων για την φετινή χρονιά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Η Ιερά Μητρόπολις Ελασσώνος έχει την ιδιαίτερη χαρά να σας προσκαλεί στη Α΄ συνάντηση της Σχολής Γονέων για την φετινή χρονιά η οποία ορίστηκε για το προσεχές ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΒΡΙΟΥ και ώρα 6:00 μ.μ. στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ομιλητής κλήθηκε ο λόγιος πατήρ Αθανάσιος Γιουσμάς, με θέμα: Πάθη Γονιών, Λάθη Παιδιών. Αποτελεί και αυτή η συνάντηση μια ακόμη αφορμή για γόνιμο διάλογο μέσα από την εμπειρία ενός εκπαιδευτικού,  τη ματιά ενός συζύγου και προπαντός ενός έμπειρου πνευματικού Πατέρα.

Ο π. Αθανάσιος Γιουσμάς  γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1957 έχοντας μικρασιατικές καταβολές και ακούσματα από την πλευρά του πατέρα του. Με έμφυτη την κλήση προς την ιερωσύνη μετά τη Β΄ γυμνασίου θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Επτατάξια Εκκλησιαστική Σχολή της Τήνου και απ’ εκεί το 1975 στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Με «άριστα» στο πτυχίο του, φοιτά το 1979 στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Μυτιλήνης. Την ίδια χρονιά θα παντρευτεί τη Μυρσίνη με την οποία θα φέρουν στον κόσμο τέσσερα παιδιά: το Στρατή (σήμερα ιερέα), τη Μαριάνθη, τη Θεραπεία και την Κατερίνα – Χρυσοβαλάντη. Το  1980 θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να εισέλθει στον κλήρο και από το 1989 υπηρετεί αδιάκοπα στον Άγιο Θεράποντα όπου ανέλαβε την ανακαίνιση του Ναού και την αναδιοργάνωση της Ενορίας. Το 1990 ίδρυσε την Κατηχητική Συντροφιά Παίδων, τη Συντροφιά Εφήβων και αργότερα τη Συντροφιά Νέων, για νέους και νέες μέχρι 30 ετών. Σήμερα λειτουργεί Σύναξη Κατηχητικού Λόγου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα η  Συμβουλευτική Συνάντηση Συζύγων στην Οσία Θωμαΐδα. Τα τελευταία χρόνια οι δραστηριότητές και κατηχήσεις του «ανεβαίνουν» και στην ιστοσελίδα του ναού, www.apostoli.org.

Previous ArticleNext Article