Αθλητισμός

Ήττα του ΓΣΛ από την ΑΕΛ

Δεν βρέθηκε στην καλή του ημέρα αγωνιστικά ο Γυμναστικός το απόγευμα του Σαββάτου και με τους τραυματισμούς να του κοστίζουν για μια ακόμη φορά, γνώρισε την ήττα στην κοινή έδρα με την ΑΕΛ, το κλειστό της Νεάπολης, αλλά όντας τυπικά γηπεδούχος, με 61-74.

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με πάθος και πολύ καλά τον αγώνα καταφέρνοντας να  προηγηθούν νωρίς με δέκα πόντους οι οποίοι έγιναν και 12 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Μια αδράνεια όμως σε εκείνο το σημείο έδωσε το δικαίωμα στους «βυσσινί» να μειώσουν στο τέλος του πρώτου μέρους στο πόντο (20-19).

Ένα άσχημο ξεκίνημα στην αρχή του β’ δεκαλέπτου με άστοχες επιλογές στην επίθεση άφησε πίσω τον Γυμναστικό στο σκορ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος ξεφεύγοντας με 22-29 στο 15’. Οι «πράσινοι» δεν το έβαλαν κάτω και με δικό τους μίνι σερί μείωσαν στους 4 πόντους για να λήξει τελικά το ημίχρονο με την ΑΕΛ να προηγείται (32-38).

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα καθώς οι τυπικά φιλοξενούμενοι οδηγούσαν την «κούρσα» με τον ΓΣΛ να κυνηγάει στο σκορ, αλλά κρατώντας την επαφή με αυτό, για να λήξει τελικά το γ’ δεκάλεπτο με τους «βυσσινί» να προηγούνται με δέκα πόντους (43-53).

Η ίδια εικόνα και στην τελευταία περίοδο αφού ο ΓΣΛ μακριά από τον καλό του εαυτό δεν μπόρεσε να πιέσει και να γίνει απειλητικός, η διαφορά έφτασε και στους 20 πόντους (44-64) στα μισά του δεκαλέπτου. Το μόνο που κατάφεραν οι «πράσινοι» ήταν να ρίξουν την διαφορά στους 13 πόντους (61-74), σκορ με το οποίο τελείωσε το ματς υπέρ της ΑΕΛ.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Συμεωνίδης, Τζιοπάνος.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 32-38, 43-53, 61-74.

ΓΣΛ (Μπουλιάκης): Τόζιος 5, Νίκολιτς, Κούτρας 16(2), Μπέμπης 5 (1), Τσουράκης, , Γκιουλέκας 18 (3), Τσούμας Γ., Σπυρόπουλος 12, Τέλιος, Χαιρετίδης, Τσούμας Σ., Γουμενόπουλος.

ΑΕΛ (Παπαδόπουλος): Σαριμπαλίδης 8 (2), Πολίτης 6 (2), Σταμπούλης 7 (1), Παπαχρήσος 2, Δεληγεώργης 8, Κουτίνας, Φιλιππόπουλος 2, Τσιλούλης 12 (3), Μαλτέσιος 16, Τσούτσος 7 (1), Θορστέινσον 6, Κούβελας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΟΥΛΙΑΚΗΣ (τεχνικός ΓΣΛ):

«Πολλά συγχαρητήρια καταρχήν στην ομάδα της ΑΕ, η όποια νομίζω δουλεύει εδώ και πολλά χρόνια με συνέπεια για να φτάσει εδώ με ανθρώπους που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα αυτή από τον προπονητή μέχρι τους διοικούντες ώστε να παρουσιάζει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το παιχνίδι και για εμάς συγκεκριμένα, το ματς πήγε εκεί που το περίμενα και είχα δηλώσει ότι θα πάει δηλαδή ποιος το ήθελε περισσότερο και θα παραμεριστούν λίγο τα μπασκετικά χαρακτηριστικά και όντως εκεί πήγε. Νομίζω δεν το θέλαμε το ματς όσο η ΑΕΛ και γι’ αυτό ήρθε και αυτή η κατάληξη. Δεν θα σταθώ σε κανένα θέμα τραυματισμού από εμάς τόσο καιρό, νομίζω κουράσαμε λίγο με αυτό το θέμα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο. Η ΑΕΛ έφτασε σε μια πανάξια και πεντακάθαρη νίκη.

Το παιχνίδι κρίθηκε λοιπόν στο ποιος το ήθελε περισσότερο, στην δύναμη και επίσης εμείς έχουμε ένα πολύ μικρό ροτέισον αλλά και η ΑΕΛ το διάβασε αυτό».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΜΠΗΣ (παίκτης ΓΣΛ):

«Να δώσω και εγώ από την μεριά μου συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την άξια νίκη της. Εμείς δεν παίξαμε όπως έπρεπε, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, πρέπει από Δευτέρα να δουλέψουμε πιο σκληρά για να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας για να δούμε τι πρέπει να αλλάξουμε . Έχουμε δύσκολο ματς στα Πεύκα και πρέπει να συνεχίσουμε». f9

Previous ArticleNext Article