Αθλητισμός

Ήττα της ΑΕΛ από τον Ολυμπιακό με 4-1 στην πρεμιέρα

Άντεξε μόνο για ένα ημίχρονο η ΑΕΛ στην πρεμιέρα της στη Super League κόντρα στον Ολυμπιακό γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι παίκτες του Αντρέ Πάους έδειξαν να παίρνουν ένα καλό μάθημα, που φάνηκε να παρατούν το παιχνίδι. Έτσι η ΑΕΛ από την ευκαιρία που είχε να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Ζίζιτς, βρέθηκε λίγα λεπτά μετά με τρία τέρματα διαφορά.

Το μοναδικό γκολ για την ΑΕΛ σημειώθηκε από αυτογκόλ του Φιγκέιρας (71′). Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός είχε δύο γκολ με τον Φορτούνη (33′ πεν., 76′), Ανσαριφάρντ (67′), ενώ ο Φιγκέιρας εξιλεώθηκε για το τέρμα που πέτυχε στην εστία, σκοράροντας και στην εστία της ΑΕΛ (74′).

Ο Αντρέ Πάους παρέταξε στο άδειο, λόγω τιμωρίας, «Γ. Καραϊσκάκης» τον Μπόζοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Φάρκας-Ζίζιτς, δεξιά ο Ρέντζας και αριστερά ο Γουάλας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Φατιόν-Ανδρεόπουλος, ενώ πιο μπροστά αγωνίστηκε ο Λεοζίνιο. Στα άκρα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Ντέλετιτς και Κουτσιανικούλης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Περόνε.

Στον πάγκο έμειναν οι αρχηγοί της ΑΕΛ (Ναζλίδης, Λαμπρόπουλος, Αναστασόπουλος), ενώ εκτός λόγω τραυματισμού βρίσκεται ο Αγκάνοβιτς. Εκτός αποστολής τέθηκαν οι Γιαννιτσάνης και Γκόλιας.

Περίμενε η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρατάχθηκε με ξεκάθαρο στόχο να μην επιτρέψει στον Ολυμπιακό να κάνει το παιχνίδι του και να απειλήσει με γρήγορες αντεπιθέσεις. Ο Αντρέ Πάους έδινε οδηγίες στους παίκτες του να έχουν σωστές τοποθετήσεις και να πρεσάρουν ζητώντας παράλληλα να μην μένουν μέσα στη περιοχή.

Παρόλα αυτά η πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Στο 6′ ο Φιγκέιρας από δεξιά πέρασε όμορφα τους Γουάλας και Κουτσιανικούλη που επέστρεψε για να βοηθήσει, ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε και τη σέντρα με τον Μπόζοβιτς στην μικρή του περιοχή να διώχνει δύσκολα.

Ο Ολυμπιακός απείλησε ξανά λίγα λεπτά. Ο Μίλιτς στο 12′ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ανσαριφάρντ κινήθηκε γρήγορα στο πρώτο δοκάρι αλλά η κεφαλιά που δοκίμασε δεν ήταν δυνατή με τον Μπόζοβιτς να μπλοκάρει σταθερά.

«Βυσσινί» υποψίες…

Η ΑΕΛ που είχε σαν πρώτο μέλημα να μην δώσει χώρο στον αντίπαλό της απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Καπίνο στο 19′. Ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο και αριστερά με στόχο την καρδιά της περιοχής, η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε τη μπάλα έξω από την περιοχή εκεί όπου ο Ντέλετιτς δοκίμασε το σουτ με τη μπάλα όμως να περνά άουτ.

Με το παιχνίδι να έχει κακό ρυθμό και τον Ολυμπιακό να έχει τη κατοχή της μπάλας, η ΑΕΛ δημιούργησε την επόμενη υποψία ευκαιρίας στο 27′, όταν ο Ρέντζας έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά, ο Περόνε δεν βρήκε τη μπάλα, με τον Κουτσιανικούλη που ακολουθούσε από πίσω να βλέπει τη μπάλα να κόβεται από τους γηπεδούχους.

Με πέναλτι ο Ολυμπιακός…

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ανήκε στον Ολυμπιακό. Στο 31′ ο Ανδρούτσος από τον άξονα έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Φορτούνης από αριστερά μόνος του με καρφωτή κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπόζοβιτς που έδιωξε σωτήρια με το γόνατο τη μπάλα.

Τελικά το γκολ ήρθε λίγο αργότερα. Στο 32′ μετά από ωραία επέλαση του Σεμπά από αριστερά, ο ποδοσφαιριστής έκανε το γύρισμα, με τον Φάρκας να χρησιμοποιεί το χέρι του για να απομακρύνει τη μπάλα. Ο Καραντώνης αφού συμβουλεύτηκες τους βοηθούς του υπέδειξε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να νικά τον Μπόζοβιτς, που βούτηξε όμως σωστά στη δεξιά γωνιά του.

Μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους τίποτα άλλο δεν άλλαξε, με το παιχνίδι να μην αποκτά καλύτερο ρυθμό.

Ο Ολυμπιακός ξανά

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που είχε τη κατοχή της μπάλας και την ΑΕΛ να παρουσιάζει αρκετά προβλήματα προσπαθώντας να βγει στην επίθεση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 58′, όταν ο Ρέντζας έκανε λάθος μέσα στη περιοχή, ο Σεμπά έκλεψε τη μπάλα αλλά μέσα από τη μικρή περιοχή σούταρε άουτ. Ενώ ένα λεπτό μετά ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Ανσαριφάρντ στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Ζίζιτς και με προβολή ανάγκασε τον Μπόζοβιτς να διώξει ενστικτωδώς στη γωνιά του.

Μετά την ώρα απείλησε η ΑΕΛ…

Η ΑΕΛ κατάφερε να βάλει στη στατιστική της την πρώτη τελική στο 63′. Ο Κουτσιανικούλης σύγκλινε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Ντέλετιτς με τον Σέρβο να επιλέγει να σουτάρει με τη μπάλα όμως να περνά ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο.

…νέο γκολ ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός απάντησε στην πρώτη ευκαιρία των «βυσσινί» με γκολ. Στο 67′ οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Πάρντο από τα δεξιά, που έκανε τη σέντρα εκεί όπου ο Ανσαριφάρντ ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 2-0.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι είχαν νέα καλή ευκαιρία στο 70ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή της ΑΕΛ και δεξιά, αλλά ανενόχλητος είδε το σουτ που επιχείρησε να καταλήγει σε κόρνερ με τον Μπόζοβιτς να διώχνει δύσκολα.

Ξανά στο παιχνίδι η ΑΕΛ… με αυτογκόλ!

Η ΑΕΛ πάντως δεν τα παράτησε και στο 71′ κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι. Ο Ντέλετιτς έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, έδωσε τη μπάλα στον Λεοζίνο που από δεξιά έκανε τη σέντρα με τον  Φιγκέιρας στην προσπάθεια του να κόψει τη μπάλα να «κλέβει» το γκολ από τον Κουτσιανικούλη στέλνοντας τη μπάλα στην εστία του για το 2-1.

Μάλιστα η ΑΕΛ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 73′. Ο Λεοζίνιο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ζίζιτς στο δεύτερο δοκάρι εξ επαφής πήρε τη κεφαλιά με τον Καπίνο όμως πάνω στη γραμμή να διώχνει τη μπάλα.

Το «καθάρισε» ο Ολυμπιακός

Στο 74′ Ο Φιγκέιρας εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ του σκοράροντας ένα όμορφο γκολ στην εστία της ΑΕΛ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού σύγκλινε από τα δεξιά σουράρωντας έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Φάρκας και τον Μπόζοβιτς να βλέπει την μπάλα να αναπαύεται στην εστία του για το 3-1.

Δύο λεπτά μετά ο Μπόζοβιτς μάζεψε για τέταρτη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του. Ο Πάρντο από δεξιά βρήκε μέσα στη περιοχή τον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό με τη μία να βγάζει στο Φορτούνη με το τακουνάκι που απέναντι από τον Μπόζοβιτς δεν δυσκολεύτηκε για το 4-1.

Οι γηπεδούχοι που απειλήθηκαν από την ΑΕΛ, είχαν ακόμα μία ευκαιρία στο 86′ όταν ο Πάρντο πέρασε εύκολα τον Γουάλας από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα με τον Ζίζιτς να ριψοκινδυνεύει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μέχρι και τη λήξη του αγώνα οι «βυσσινί» δεν κατάφεραν κάνουν κάτι καλύτερο, με την ΑΕΛ να ξεκινά με το αριστερά και με μία βαριά ήττα το πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό στο τελικό 4-1.

Γκολ: 33′ πέν., 76′ Φορτούνης, 67′ Ανσαριφάρντ, 74′ Φιγκέιρας / 71′ αυτ. Φιγκέιρας.

Κίτρινες: 83′ Μίλιτς, 90+3′ Νικολάου / 51′ Ανδρεόπουλος, 82′ Αναστασόπουλος.

H σύνθεση:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μίλιτς, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Πάρντο, Σεμπά (72′ Σιώπης), Ανσαριφάρντ.

Στον πάγκο έμειναν: Γιαννιώτης, Μάριν, Ζιλέ, Καρσελά.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας, Ρέντζας, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Περόνε (79′ Κρίζμαν).

Στον πάγκο έμειναν: Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Λαμπρόπουλος, Κοντόρ.

Διαιτητής: Καραντώνης. Βοηθοί: Πετρόπουλος, Καραγκιζόπουλος.
Πηγή: sportlarissa.gr

Previous ArticleNext Article