Ελασσόνα

Έως 7 εκ. ευρώ τα χαμένα χρήματα στην Εθνική Ελασσόνας

«Ο διενεργούμενος έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένουμε τα όποια ευρήματα για να πράξουμε αναλόγως. Σε δύο-τρεις εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε ποιο είναι το εύρος και το μέγεθος των ατασθαλιών και να αξιολογήσουμε τις επιπτώσεις των»... Με τα λόγια αυτά υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής τράπεζας, στο υποκατάστημα της οποίας στην Ελασσόνα διενεργείται έλεγχος για κρούσμα υπεξαίρεσης χρημάτων από λογαριασμούς καταθετών και γενικά για παράνομη συναλλακτική συμπεριφορά υπαλλήλου της, έδωσε το στίγμα της πολύκροτης υπόθεσης που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο επίκεντρο των συζητήσεων στην περιοχή.

Η αποκάλυψη του κρούσματος, που όπως λέγεται, συνίσταται στην “ελάφρυνση” χιλιάδων ευρώ από λογαριασμούς καταθετών και στην μεταφορά τους σε… ασφαλείς και προσοδοφόρες επενδύσεις, έχει προκαλέσει αίσθηση στην κλειστή κοινωνία της Ελασσόνας, όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους…

Η υπάλληλος, η οποία σήμερα απέχει των καθηκόντων της λόγω διαθεσιμότητας και ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη ο οικονομικός έλεγχος, ήταν υπεράνω πάσης υποψίας. …

Πολλοί ήταν αυτοί που την εμπιστεύτηκαν αλλά πολλοί είναι σήμερα αυτοί που ανησυχούν για την τύχη των χρημάτων τους αλλά και για τις συνέπειες που θα επισύρει σε βάρος τους η αποκάλυψη όλων των πτυχών του σκανδάλου που παραπέμπει σε “τοκογλυφική” δραστηριότητα.

Κάποιοι κάνουν λόγο για “υπόγειες” διαδρομές χρημάτων, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ και κάποιοι άλλοι για ποσά που αγγίζουν τα 7 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Νούλης (Ελευθερία)

Previous ArticleNext Article