Αθλητισμός

Έχασε πέναλτυ και ευκαιρία νίκης στο Στεφανοβίκειο ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Tην ευκαιρία να επιστρέψει από το Στεφανοβίκειο με τους βαθμούς της νίκης έχασε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος αναδείχθηκε τελικά ισόπαλος 0 – 0 με τον τοπικό Διαγόρα, περυσινό πρωταθλητή της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Η δεύτερη φετινή έξοδος των Τσαριτσανιωτών στην Μαγνησία συνοδεύθηκε από πολύ καλύτερη παρουσία σε σχέση με αυτή στον Αλμυρό προ δύο εβδομάδων και – αναμφίβολα – το αποτέλεσμα άφησε «γλυκόπικρη» γεύση στους φιλοξενουμένους της σημερινής αναμέτρησης, καθώς με λίγη περισσότερη προσοχή στην τελική προσπάθεια η κατάκτηση του «τρίποντου» ήταν απολύτως εφικτή.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι, έχοντας συγκομιδή ενός μόλις βαθμού πριν την έναρξη του παιχνιδιού, στόχευαν στην πρώτη τους νίκη αλλά μάλλον πρέπει να αισθάνονται ευχαριστημένοι που απέφυγαν την δεύτερη εντός έδρας ήττα.

Η όποια πίεση άσκησαν προερχόταν κυρίως από εκτέλεση στημένων φάσεων, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Νούσια και την αμυντική του διάταξη.

Η στιγμή που «σημάδεψε» τον αγώνα καταγράφηκε στο 61′, όταν μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια του Τόλιου από αριστερά και πάσα προς τον Μπαλογιάννη, ο τελευταίος ανατράπηκε στην μεγάλη περιοχή από τον Καραπλιάγκο. Το πέναλτυ ανέλαβε να εκτελέσει ο «παθών» που όμως νικήθηκε στην «μονομαχία» του με τον τερματοφύλακα Πρίφτη και έτσι το 0 – 0 διατηρήθηκε οριστικά.

Στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Οικονόμου έγιναν απειλητικοί στο 26′ με τον Τόλιο, στο 32′ με τον Μπάμη και στο 44′ με τον Τόλιο, οι οποίοι όμως σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπαλογιάννη στο 50′, ενώ μετά την απώλεια του πέναλτυ σημειώθηκε και το ατυχές περιστατικό του τραυματισμού (70′) του Καραμπούζη των γηπεδούχων, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκρούσει έπεσε άτσαλα στο έδαφος με αποτέλεσμα να υποστεί (πιθανότατα) κάταγμα στο δεξί του χέρι.

Στο 74′ ο Τόλιος έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία να σκοράρει, σουτάροντας εν κινήσει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 90’+2′ ο Κουβελάς βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε, πριν προλάβει να σουτάρει με κατεύθυνση την εστία του Νούσια.

Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Καρδιτσιώτη Λάμπρου Μπεκιάρη (βοηθοί οι Γιώργος Παπαλίτσας – Πέτρος Κανιούρας), ο οποίος «κιτρίνισε» τους Κουβελά (25′), Καραπλιάγκο (61′) των γηπεδούχων και τους Δραγατσίκη (21′), Τόλιο (37′), Φλώρο (49′) των φιλοξενουμένων. Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο παρατήρησε και τον προπονητή του Διαγόρα, Μιχάλη Ζιώγα στο 64′.

Οι Συνθέσεις

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Καραμπούζης (70′ λ.τρ. Καλύβας), Σπαθής, Πρασσάς, Λάιος, Σπ.Καραπλιάγκος, Κουβελάς, Αλεξίου, Αλαμάνης, Παπαγεωργίου (82′ Τανός), Ζιάκας.

Οικονόμος Τσαριτσάνης (Γιάννης Τσακμακίδης): Νούσιας, Δραγατσίκης, Γαλάνης, Καρλιάμπας, Μάρκο, Μπάμης, Φλώρος, Αργύρης (90’+4′ Μουλτσιάς), Καραλούλης (90’+3′ Ντούφας), Μπαλογιάννης (85′ Γκαμπέτας), Τόλιος (88′ Χρυσοστόμου).

Αξίζει να σημειωθεί πως με αστραπιαίες ενέργειες της διοίκησης του Οικονόμου εκδόθηκε το δελτίο του νεοαποκτηθέντος Βαλάντη Φλώρου, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην αυστριακή FK Kitzbuhel, και έτσι ο 20χρονος μέσος περιλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα.

Τέλος, η διοίκηση του Οικονόμου εύχεται στον τραυματισθέντα Φίλιππο Καραμπούζη ταχεία ανάρρωση και άμεση επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.

arenalarissa.gr

Previous ArticleNext Article