Ελασσόνα

Έρχεται το Φυσικό Αέριο στη Δεσκάτη

Την αισιοδοξία του ότι μέσα στην Άνοιξη του 2019 θα φθάσει το Φυσικό Αέριο στον πρώτο καταναλωτή της πόλης της Δεσκάτης, εξέφρασε μιλώντας σήμερα (31/7/2018) στην ΕΡΤ Κοζάνης ο δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος.

Όπως επισήμανε, ήδη ο δήμος έχει έρθει σε συμφωνία με εταιρία, που θα αναλάβει το κόστος της εγκατάστασης, τόσο του δικτύου όσο και των εγκαταστάσεων αποσυμπίεσης του μεταφερόμενου φυσικού αερίου.

Μάλιστα όπως ανέφερε χθες το δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση οικοπέδου προκειμένου να κατασκευαστεί ο σταθμός αποσυμπίεσης του Φυσικού Αερίου.

«Οι συζητήσεις για την έλευση του Φυσικού Αερίου στην πόλη της Δεσκάτης έχουν ξεκινήσει από το 2014 με εταιρία τη Θεσσαλία, πριν ακόμη την έλευση του αγωγού ΤΑΡ, στη Δυτική Μακεδονία, από τον οποίο όμως η πόλη της Δεσκάτης δεν θα είναι τελικά στην πρώτη φάση όπου θα διατεθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραστέργιος και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό επιλέγει τελικά η συγκεκριμένη εταιρία, που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Δεσκάτης η έλευση του Φυσικού Αερίου θα «ανακουφίσει» τους κατοίκους της πόλης, καθώς κατά μέσον όρο δαπανούν κάθε χρόνο για θέρμανση από 2500-3000 ευρώ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Previous ArticleNext Article