Ελασσόνα

Έξι παρεμβάσεις Ευαγγέλου και ένα ερωτηματικό στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο

Έξι παρεμβάσεις για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν στον Δήμο Ελασσόνας και στη λειτουργία του έθεσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Αλλάζουμε», στην πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχοντας  ευθύνη απέναντι στους δημότες που για άλλη μια φορά προσέφυγαν στην αντιπολίτευση, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα τους, αφού δυστυχώς η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να αφουγκραστεί τις ανησυχίες τους και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Θεωρήσαμε σκόπιμο στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης να επανέλθουμε με τοποθετήσεις και συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε μια σειρά ζητημάτων που είχαμε θέσει και πάλι υπόψιν της Δημοτικής Αρχής Γάτσα-Καρανίκα, χωρίς ψευδαισθήσεις ότι θα αναθεωρήσει τις αποφάσεις της, αλλά εκτιμώντας ότι οι δημότες της Επαρχίας Ελασσόνας αξίζουν σεβασμού και  καλύτερης αντιμετώπισης ειδικά στην δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουν και βιώνουμε όλοι μας.

  • Ζητήσαμε αναθεώρηση της απόφασης της Δημοτικής Αρχής να εγκαταλείψει την κατασκευή του Κολυμβητηρίου και να εντάξει άλλο έργο στο πρόγραμμα Φιλόδημος. Δυστυχώς παρά τις έντονες αντιδράσεις των δημοτών η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να τους στερεί ένα τόσο σημαντικό αθλητικό έργο. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι μαζί του παραπλανήθηκαν και βουλευτές της περιοχής που αντί να βοηθήσουν στην εξεύρεση πρόσθετων κονδυλίων για να μπορέσουν να γίνουν όλα τα έργα, επί της ουσίας στήριξαν την απόφαση του να στείλει στις καλένδες ένα έργο που κάθε κάτοικος της περιοχής επιθυμούσε την κατασκευή του.
  • Θεωρήσαμε επιβεβλημένο να θέσουμε και πάλι το ζήτημα της αναχρηματοδότησης και να προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε την παρούσα Δημοτική Αρχή να χρεώσει το Δήμο μας με ένα νέο δάνειο το οποίο θα φορτωθεί η επόμενη Δημοτική Αρχή και φυσικά ο λαός της Ελασσόνας.
  • Επισημάναμε για πολλοστή φορά και μετά τα έντονα παράπονα που δεχτήκαμε ως παράταξη ότι η τιμολογιακή της πολιτική στον τομέα της άρδευσης είναι άδικη και εξοντωτική για τους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε έντονες διαμαρτυρίες, χωρίς ωστόσο η Δημοτική Αρχή να κάνει ούτε βήμα πίσω.

Μάλιστα προχώρησε στην πρόσληψη 28 υδρομετρητών για την είσπραξη των ποσών μια κίνηση η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα.

  • Επενδύει όπως διαβάσαμε σε ενεργειακές μελέτες για το Γυμνάσιο και Λύκειο αλλά και το 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία, αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι απλά συνεχίζει το έργο που η παράταξη μας ως Δημοτική Αρχή έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη μας κ. Κ. Αγοραστού δρομολόγησε για να φτάσει τώρα η ώρα της δημοπράτησης.
  • Στηλιτεύσαμε την απόφαση της να προσλάβει 6 άτομα τα οποία αντί να καλύψουν τις ανάγκες του Δήμου σε καθαριότητα και πράσινο που είναι ιδιαίτερα αυξημένες και λόγω πανδημίας, απασχολούνται σε διοικητικά πόστα.

Προσλήψεις οι οποίες έχουν αναστατώσει την τοπική κοινωνία αφού πρόκειται για υποψήφιους των δύο συνδυασμών, συζύγους και παιδιά υποψηφίων του ακόμη και προέδρους επιτροπών, εξαργυρώνοντας προεκλογικές υποσχέσεις και συμμαχίες.

Τέλος θέσαμε το θέμα της χαμηλής απορροφητικότητας σε χρηματοδότηση, την ώρα που το σύνολο των Δήμων της χώρας έχουν  εξασφαλίσει από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία μεγάλα ποσά, προκειμένου να διαχειριστούν την δύσκολη συγκυρία που βιώνουν όλοι οι πολίτες. Αποτελεί χρέος μιας Δημοτικής Αρχής να εξασφαλίζει πόρους και  να αξιοποιεί τα κρατικά κονδύλια, όπως έπραξαν δεκάδες άλλοι Δήμοι σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται λοιπόν για ολιγωρία ή ανικανότητα;

Previous ArticleNext Article