Κόσμος

Έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι: Τραυματίστηκε μια υπάλληλος – Λαγκάρντ: Άνανδρη πράξη βίας

Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι μετά από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου που σημειώθηκε στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εν τω μεταξύ, στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο παγιδευμένος φάκελος να έχει φύγει από τη χώρα μας, μία ημέρα μετά την αποστολή τρομοδέματος από την Αθήνα στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από την έκρηξη ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές.

Από την έκρηξη μικρή ισχύος τραυματίστηκε μια διοικητική υπάλληλος στα χέρια και το πρόσωπο την ώρα που άνοιγε τον παγιδευμένο φάκελο, ο οποίος στάλθηκε με το ταχυδρομείο.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο “για προληπτικούς λόγους”, δήλωσε μία από αυτές.
Όπως μεταδίδει το Reuters σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας στην περιοχή της Παγκόσμιας Τράπεζας, που βρίσκεται στα ίδια γραφεία με το ΔΝΤ. Περίπου 150 άτομα έχουν απομακρυνθεί από το κτίριο.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για την προέλευση του φακέλου, ενώ είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

Μετά την απόστολή του φακέλου στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, που εμφάνιζε ως αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη, η Αντιτρομοκρατική εξέφραζε φόβους να έχουν σταλεί και άλλα πακέτα από τη χώρα μας, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μάλιστα στο παρελθόν, η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς είχε στείλει μαζικά τρομοδέματα εντός συνόρων.

Όλα αυτά θα αποδειχθούν όταν γίνει γνωστή η πρόλευση της παγιδευμένης επιστολής που εξερράγη στο ΔΝΤ.

Την ευθύνη για το δέμα που ταχυδρομήθηκε στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ ανέλαβε η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς με ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ οι συντάκτες της ανάρτησης δεν κάνουν καμία αναφορά σε αποστολή φακέλου στο ΔΝΤ.

Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη στα γραφεία του Παρισιού κάνοντας λόγο για «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Oλάντ: Eίμαστε πάντα στο στόχαστρο
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. «Eίμαστε πάνα στο στόχαστρο» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Πηγή: newpost.gr

Previous ArticleNext Article