Ελασσόνα

Έκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας -Κοζάνης μέχρι τις 8 οι αγρότες

Με κύρια αιτήματα που αφορούν στην ευρύτερη περιοχή όπως την κατάργηση της φορολογίας στο κρασί και να παραμείνει το καθεστώς διημέρων στο τσίπουρο ως έχει, αλλά και μια σειρά άλλων θεσμικών αιτημάτων οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής απέκλεισαν την κυκλοφορία σήμερα από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα στη νέα εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης και στα δύο ρεύματα του δρόμου στο ύψος του κόμβου Αργυροπουλίου, αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση από Θεσσαλία προς τη Δυτική Μακεδονία και την πρώην επαρχία Ελασσόνας.

Οι αγρότες παρέταξαν χθες πάνω από 100 τρακτέρ, γεωργικά μηχανήματα και γεωργικά οχήματα ενισχύοντας έτσι το πρώτο μπλόκο στη χώρα που στήθηκε από προχθές Δευτέρα στη Μελούνα.

Στον δίωρο αποκλεισμό και με τη συνδρομή της αστυνομίας η κυκλοφορία γίνεται από την παλιά εθνική οδό Τυρνάβου – Ελασσόνας μέσω Δαμασίου. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς έδιναν κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού τη δυνατότητα να περνούν το μπλόκο ασθενοφόρα, οχήματα με ευπαθή προϊόντα, αλλά και κτηνοτρόφοι που μετέβαιναν στις κτηνοτροφικές τους εγκαταστάσεις.

IMG_0690

IMG_0691

IMG_0692

IMG_0693

IMG_0695

IMG_0696

IMG_0697

Previous ArticleNext Article