Ελασσόνα

Άνοιξε ξανά το Νηπιαγωγείο Σαρανταπόρου

Μετά από δύο χρόνια αναστολής λειτουργίας του, άνοιξε ξανά προχθές το Νηπιαγωγείο Σαρανταπόρου, για να στεγάσει τα τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας, που ζουν στη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Ελασσόνας.

Ο λόγος ήταν τα προβλήματα που προέκυψαν στην καθημερινή μεταφορά των τεσσάρων νηπίων προς το Νηπιαγωγείο Μηλέας, το οποίο είχε αποφασιστεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, να στεγάσει τα νήπια των όμορων περιοχών.

Αναλυτικότερα τη φετινή σχολική χρονιά, δεν υπήρξε ανταπόκριση επαγγελματιών οδηγών ταξί, στον διαγωνισμό που προκήρυξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, για την καθημερινή μεταφορά των τεσσάρων νηπίων από το Σαραντάπορο στο νηπιαγωγείο Μηλέας.

Αποτέλεσμα αυτού –μέχρι και πρότινος- ήταν να αναγκάζονται οι γονείς των παιδιών να τα μεταφέρουν καθημερινά στη Μηλέα, ενώ παράλληλα σε συναντήσεις που είχαν με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, ζητούσαν να μεριμνήσει για το θέμα και να βρεθεί τρόπος ή να μετακινούνται τα παιδιά τους με έξοδα του κράτους, όπως προβλέπεται, στην όμορη δημοτική κοινότητα, ή να ανοίξει το Νηπιαγωγείο Σαρανταπόρου.

Τελικά αποδείχθηκε ότι πιο εύκολο ήταν να ανοίξει ξανά το νηπιαγωγείο μετά από δύο χρόνια αναστολής της λειτουργίας του, παρά να βρεθεί λύση για τη μεταφορά των νηπίων.

Ο κ. Βούλγαρης μερίμνησε ώστε να προσληφθεί αναπληρώτρια εκπαιδευτικός –νηπιαγωγός, να στελεχώσει το νηπιαγωγείο Σαρανταπόρου και μόλις προχθές ανακοίνωσε την «ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Σαρανταπόρου από την 5 Δεκεμβρίου 2017, ως τη λήξη του σχολικού έτους 2017-2018». Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται παράλληλα, η «ανάγκη επαναλειτουργίας του Νηπιαγωγείου λόγω αδυναμίας μεταφοράς των μαθητών σε νηπιαγωγεία όμορων περιοχών».

Λένα Κισσάβου (eleftheria)

Previous ArticleNext Article