Ελασσόνα

Άδειες Λαϊκών Αγορών αιτήσεις στο Δήμο Ελασσόνας

Κάθε φυσικό πρόσωπο, που δεν είναι παραγωγός, μπορεί να αποκτήσει άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών.

Η άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών είναι προσωποπαγής, χορηγείται σε ανέργους για την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος  και μεταξύ αυτών κατά προτεραιότητα με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε πρόσωπα που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

(α) μέχρι ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%), σε άτομα με αναπηρία τουλάχιστον πενήντα (50%) και τυφλούς,

(β) μέχρι ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%), σε πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών, καθώς και σε γονείς με τρία τέκνα,

(γ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ανάπηρους και θύματα ειρηνικής περιόδου του ν. 1370/1944 (Α’ 82),

(δ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης,

(ε) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%), σε ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες,

(στ) μέχρι ποσοστό επτά τοις εκατό (7%) σε Έλληνες  Ρομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας,

ζ) μέχρι ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα υπό απεξάρτηση.

3.Οι υπόλοιπες άδειες χορηγούνται με τη διαδικασία της κλήρωσης της στην οποία μετέχουν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και είναι άνεργοι. Η ίδια κλήρωση διενεργείται και όταν ο αριθμός των προσώπων τα οποία έχουν προτεραιότητα, κατά κατηγορία, υπερβαίνει τον αριθμό των αδειών που αναλογεί σε κάθε κατηγορία προσώπων. Εάν ο αριθμός των αιτήσεων από ανέργους είναι μικρότερος από τον αριθμό των προς χορήγηση αδειών, οι επιπλέον άδειες χορηγούνται μόνο ύστερα από νέα προκήρυξη και τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.

                        ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση με τη μορφή υπεύθυνης δήλωσης, στην οποία θα πρέπει να αναφέρουν ότι δεν ασκούν

οι ίδιοι άλλο επάγγελμα και ότι δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί λόγω γήρατος ή αναπηρίας από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

Για τη χορήγηση άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών  υποβάλλονται εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας τα παρακάτω κύρια δικαιολογητικά:

Α) Δικαιολογητικά για την απόδειξη της ιδιότητας που επικαλούνται στην αίτησή τους και ειδικότερα:

  1. Τα άτομα με αναπηρία, Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής από το οποίο αποδεικνύεται η αναπηρία τους.
  2. Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα αυτών, καθώς και οι γονείς με τρία παιδιά, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης  ή ΑΣΠΕ.
  3. Οι γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία και οι γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης, Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής  από το οποίο αποδεικνύεται η ιδιότητα αυτή.
  4. Οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και οι ομογενείς παλιννοστούντες, αντίγραφο του ειδικού δελτίου ταυτότητας ομογενούς που έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
  5. Οι Έλληνες ΡΟΜΑ, αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας , βεβαίωση εγγραφής στο δημοτολόγιο Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας  και πιστοποιητικό συνδέσμου ΡΟΜΑ Θεσσαλίας.
  6. Τα άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και τα άτομα υπό απεξάρτηση, βεβαίωση από κέντρο απεξάρτησης ότι παρακολούθησαν ή παρακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης.
  7. Οι άνεργοι βεβαίωση ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ

Β)  Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουν ότι έχουν την κατοικία ή τη μόνιμη διαμονή τους στο Δήμο Ελασσόνας  (άρθρο 8 παράγραφος  2).

 α) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

β) Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας

 Σε περίπτωση έγκρισης του  αιτήματος  για την έκδοση της άδειας  υποβάλλονται τα παρακάτω κύρια δικαιολογητικά:

α) βεβαίωση άσκησης δραστηριοτήτων από το σύστημα TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

β) πιστοποιητικό υγείας, σύμφωνα με τη με αριθμό Υ1γ/Γ.Π/οικ 35797/2012 (Β’1199) υπουργική απόφαση.

                             ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Δεν δικαιούται νέας άδειας ο επαγγελματίας πωλητής ο οποίος μεταβιβάζει την άδειά του ,καθώς και ο επαγγελματίας πωλητής που συνταξιοδοτείται λόγω γήρατος ή αναπηρίας.

Η διάρκεια της άδειας είναι αόριστη και ανακαλείται αυτοδικαίως μόλις εκλείψει ο λόγος για τον οποίο χορηγήθηκε. Για το σκοπό αυτόν κάθε τρία (3) χρόνια ο αδειούχος καταθέτει προς την αρμόδια αρχή που εξέδωσε την άδεια:

α) Φορολογική ενημερότητα.

β) Ασφαλιστική ενημερότητα.

γ) Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι συνεχίζουν να συντρέχουν στο πρόσωπό του οι προϋποθέσεις χορήγησης της άδειας.

Σε περίπτωση που εκλείψει ο λόγος χορήγησης της άδειας κατά την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου, ο αδειούχος οφείλει να το δηλώσει εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών στην αρχή που εξέδωσε την άδεια. Σε περίπτωση παράλειψης, υπέχει την ποινική ευθύνη της παραγράφου 1 του άρθρου 31.

   ΑΙΤΗΣΕΙΣ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Η αίτηση κατατίθεται από τον ενδιαφερόμενο αυτοπροσώπως ή με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου θεωρημένη από Δημόσια Αρχή, στο Δήμο Ελασσόνας   στο τμήμα αδειοδοτήσεων.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά  και να αναφέρονται σε αυτήν τα είδη των προς πώληση εμπορευμάτων και η κατηγορία στην οποία ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να συμπεριληφθεί.

Αντικατάσταση ή διόρθωση της αίτησης ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές  από 20/ 02/2017 έως 03/ 03/2017 , κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα αδειοδοτήσεων στον κ. Τσακνάκη Αθανάσιο τηλ: 2493350245, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Previous ArticleNext Article