Ελασσόνα

Όλυμπος: Έλληνες καταδρομείς προσέφεραν αίμα από υψόμετρο 1800 μέτρων! (φώτο)

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία που αναδεικνύει το αίσθημα της προσφοράς  στην ζωή,  πήραν οι άνδρες της επίλεκτης ομάδας καταδρομέων του ΚΕΟΑΧ σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του ΓΝΛ, προσφέροντας αίμα για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε από  κινητή μονάδα του ΓΝΛ, με επικεφαλής την Διευθύντρια του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝΛ Μαρία Χατζητάκη μια μέρα πριν την Εθνική Επέτειο σε υψόμετρο 1800 μέτρων στον Όλυμπο.

Μιλώντας στη LarissaPress.gr η κα Χατζητάκη  σημείωσε ότι ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία που δείχνει το μεγαλείο της ψυχής, ενώ εξέφρασε την συγκίνησή της όταν η ίδια τοποθέτησε το λογότυπο του τμήματος Αιμοδοσίας κάτω από την ελληνική σημαία που βρίσκεται στο ΚΕΟΑΧ.

«Εθνική υπερηφάνεια σημαίνει εθνική αυτάρκεια. Γιατί αν θέλεις να είσαι εθνικά υπερήφανος, θα πρέπει να έχεις αυτάρκεια σε αίμα και να μην χρειάζεται μονίμως να ζητάς αίμα από άλλου » σημείωσε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΛ, υποστηρίζοντας ότι είναι πολύ ασφαλές να δίνει κάποιος αίμα και αυτή την περίοδο.

 «Δεν υπάρχει κανένας φόβος να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό,  εφόσον παίρνονται όλες οι προφυλάξεις» είπε συμπληρώνοντας  η κα Χατζητάκη και προέτρεψε τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί δίνοντας αίμα για όσους το έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται πως για τις ανάγκες της  ιδιαίτερης αποστολής,  σύμφωνα με την κα Χατζητάκη, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έκαναν εκχιονισμό του δρόμου ώστε να μπορέσει η μονάδα να φτάσει στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες

Η.Σ. – larissapress.gr

Previous ArticleNext Article