Ελασσόνα

«Τρέχουν» τα έργα στο δρόμο Βερδικούσια – Λογγά

ΛΟΓΓΑ

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσεται η εργολαβία που αφορά την ολοκλήρωση της οδού που συνδέει τους οικισμούς της Βερδικούσιας της Π.Ε Λάρισας και του Λογγά της Π.Ε. Τρικάλων.

Η οδός αποτελεί τμήμα της Επαρχιακής Οδού 19 «Ελασσόνα – Αγιονέρι προς Κόνισκον και Καλαμπάκα από το 6ο χλμ. Εθνικής Οδού  Ελασσόνας – Δεσκάτης (Αγιονερίου και Κονιατσής)». Το τμήμα που κατασκευάζεται με την παρούσα εργολαβία ξεκινάει περίπου από τη Χ.Θ. 2+300 (αρχή μέτρησης η διασταύρωση στη Βερδικούσια) και καταλήγει στη Χ.Θ. 9+552 (αυχένας), με συνολικό μήκος περίπου 7.250 μέτρα.

Το έργο εκτελείται υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 7.800.000,00 €. Βάση του χρονοδιαγράμματος το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Με το έργο αυτό καθίσταται πλέον εφικτή η απευθείας επικοινωνία του βορειοδυτικού τμήματος της Π.Ε Λάρισας με τα Μετέωρα. Συνεπώς, ενισχύεται η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, καθώς δίνεται η δυνατότητα της εύκολης και άμεσης πρόσβασης στα Μετέωρα και την ορεινή περιοχή της Ελασσόνας, περιοχή ιδιαίτερου αισθητικού κάλους.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη του οδικού δικτύου, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού, αλλά και του αγροτουρισμού. Εξυπηρετείται δε, η ασφαλής μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, η μεταφορά εμπορευμάτων, καθώς και κτηνοτροφικών- αγροτικών προϊόντων, διότι εκατέρωθεν του άξονα της οδού υπάρχουν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες. Επιπλέον, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης των ορεινών οικισμών του Δήμου Ελασσόνας και με άλλα αστικά κέντρα και αντιστρόφως. Περιβαλλοντικά, το έργο αναμένεται να έχει θετική επίπτωση, καθώς μεταξύ άλλων, θα ενισχυθεί η δασοπροστασία της περιοχής, αφού καθίσταται εύκολη η πρόσβαση σε δύσβατες μέχρι τώρα ορεινές περιοχές ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας».

Previous ArticleNext Article