Λάρισα

Κόκκαλης για Αβερώφειο: Προχωρά η διαδικασία αξιοποίησης των εγκαταστάσεων προς όφελος των αγροτών της Θεσσαλίας

Στο “επόμενο βήμα” που αφορά τον οδικό χάρτη αξιοποίησης της Αβερωφείου, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, χαιρετίζοντας τις εργασίες ημερίδας για την αγροτική εκπαίδευση, που διεξάγεται το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στη Λάρισα.

Όπως εξήγησε, επίκειται “η συγκρότηση αρμόδιας Επιτροπής η οποία και θα προχωρήσει στην κατάρτιση επιχειρησιακού προγράμματος για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων, προς όφελος των αγροτών και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας”.

Πρόσθεσε δε, ότι “η εκπαίδευση των αγροτών και κτηνοτρόφων μας αποτελεί προσωπικό μου όραμα γι’ αυτό και θα επιβλέπω προσωπικά τις εργασίες της Επιτροπής, συντονίζοντας τις συνεδριάσεις της, και θα μπορέσω να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματά της μέχρι το τέλος του έτους”.

Για το ίδιο ζήτημα το κυβερνητικό στέλεχος επανέλαβε πως “η αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Η εξαγγελία αυτή περιλαμβάνει την αξιοποίηση και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της, κίνηση που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη στρατηγική υποστήριξη της αγροτικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί βασικό και αναγκαίο όρο για τη νέα βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη της υπαίθρου. Το όραμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να καταστήσει το γεωργό και κτηνοτρόφο της πατρίδας μας κοινωνό μιας νέας επιχειρηματικής και συνεργατικής αντίληψης της πρωτογενούς παραγωγής με στόχευση σε ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα ικανά να αναδείξουν τη μοναδική βιοποικιλότητα της ελληνικής φύσης και την παράδοση στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων που διαθέτει η χώρα”.

Εξίσου σημαντική για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τη Θεσσαλία, είναι κατά τα λεγόμενα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η δημιουργία Μουσείου Βάμβακος σε χώρους της Αβερωφείου Σχολής, “ώστε να αναδειχθεί η Βαμβακοκαλλιέργεια και η συνεισφορά της στην Ελληνική Οικονομία”.

Κλείνοντας το θέμα της αξιοποίησης της Αβερωφείου Σχολής, ο Λαρισαίος πολιτικός εκτίμησε ότι “η σημερινή συγκυρία προσφέρει μια εξαιρετική δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των φορέων αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής και ιδιαίτερα του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Λάρισας”.

Σε ότι αφορά την παιδεία στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε ότι “η συνεχής κατάρτιση και εκπαίδευση των παραγωγών ώστε να είναι κοινωνοί των σύγχρονων εξελίξεων και των αιτημάτων των διεθνών αγορών, αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πολιτική προτεραιότητα της παρούσας πολιτικής ηγεσίας του. Ο σύγχρονος παραγωγός είναι νοικοκύρης και επιχειρηματίας. Ιεραρχεί τις προτεραιότητες και με γνώμονα την κατάρτισή του ζυγίζει τις ευκαιρίες και παίρνει τις αποφάσεις του. Από το Υπουργείο μας γίνεται σημαντική προσπάθεια για να επανασυνδεθεί η εφαρμοσμένη έρευνα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με το χωράφι και την καθημερινότητα του αγρότη και του κτηνοτρόφου”.

Previous ArticleNext Article