Ελασσόνα

Η Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Σερβία

Αναχώρησε χθες αργά το βράδυ για την πόλη Pirot της Σερβίας η αποστολή του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, προκειμένου να πάρει μέρος σε Διεθνές Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εκεί, εκπροσωπώντας τα ελληνικά «χρώματα».

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου, η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας συμμετέχει στο 15ο «PIROT FOLKORE FESTIVAL 2019» που διοργανώνει ο Δήμος της περιοχής υπό την αιγίδα της C.I.O.F.F.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στην πόλη Pirot της Σερβίας(βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας – Σερβίας) οι χορευτές και οι χορεύτριες της Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας θα παρουσιάσουν χορούς από την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει εκτός από παρελάσεις και χορευτικές, μουσικές παραστάσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ, και επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους και ξεναγήσεις στην περιοχή.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνει η χώρα μας, ο δραστήριος Ελασσονίτικος σύλλογος αποφάσισε και «τόλμησε» να ταξιδέψει και φέτος στο εξωτερικό (…όπως συνηθίζει κάθε χρόνο) και να δείξει τον πλούτο του πολιτισμού και της παράδοσής μας σε ένα ακόμη διεθνές φεστιβάλ, τη φορά αυτή στον χώρο των Βαλκανίων.

Στις αποσκευές της η ελληνική αποστολή έχει μαζί της παραδοσιακά τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά που θα προσφέρει τόσο στους διοργανωτές όσο και στις υπόλοιπες αποστολές από τα άλλα κράτη. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα μέλη του χορευτικού επιβαρύνονται τα ίδια τα έξοδα της αποστολής.

Οι νέοι ταλαντούχοι μουσικοί που συνοδεύουν τις εμφανίσεις του χορευτικού συγκροτήματος στη Σερβία είναι: Δημήτρης Μπίλης, Νίκος Ευαγγέλου, Κατερίνα Γκουσγκούνη.

Στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «PIROT FOLKORE FESTIVAL 2019» στην πόλη Pirot της Σερβίας εκτός από το συγκρότημα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από τη Γαλλία, την Τουρκία, την Ουκρανία, την Αρμενία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία και από διάφορες περιοχές της «οικοδέσποινας» Σερβίας.

Το χορευτικό συγκρότημα της Λ.Α.Ε.Ε. συνοδεύουν μέλη της διοίκησης του δραστήριου Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παπαχρήστου.

Τέλος, η επιστροφή στην Ελασσόνα προγραμματίζεται για τις πρώτες πρωινές ώρες της ερχόμενης Δευτέρας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article