Λάρισα

Α. Αδάμου: Ζητάμε άμεση έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου της Θεσσαλίας

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Υποψηφιος Ευρωβουλευτης Με Το Ψηφοδελτιο Της Αντ.Αρ.Συ.Α. ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΑΜΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ το αντιδημοκρατικό πλαίσιο εμποδίων για τη συμμετοχή στις τοπικές περιφερειακές εκλογές.

Συγκεκριμένα: Στη σελίδα 38 της Εγκυκλίου αρ. 13 για την διεξαγωγή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αλλάξει τον τρόπο διανομής των ψηφοδελτίων των περιφερειακών συνδυασμών που ίσχυσε σε όλες τις προηγούμενες εκλογές. Έτσι, ενώ ως τώρα τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους συνδυασμούς στην Περιφέρεια και από εκεί με ευθύνη των υπηρεσιών της μοιράζονταν στους Δήμους και στα εκλογικά κέντρα, τώρα ορίζει ότι : «Οι συνδυασμοί οφείλουν να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια, με απόδειξη, στον οικείο δήμαρχο, οκτώ (8) τουλάχιστον μέρες πριν από την ψηφοφορία». Πρακτικά σημαίνει να παραδοθούν ψηφοδέλτια σε όλους τους  Δήμους της Θεσσαλίας (25 δήμοι), μεταξύ αυτών και τα νησιά! Δηλαδή πρόκειται για νέο δυσβάσταχτο κόστος, κάτι που μέχρι τώρα ήταν υποχρέωση των υπηρεσιών !

Οι όροι διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών εκλογών για τους συνδυασμούς , που στηρίζονται στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων και όχι σε κοινοβουλευτικά κόμματα με κρατικές επιχορηγήσεις, σε επιτελεία και οικονομικούς παράγοντες, είναι τόσο ασφυκτικοί και απαγορευτικοί, που στοχεύουν τελικά στον αποκλεισμό τους. Πέρα από τα οικονομικά εμπόδια για τα παράβολα και την εκτύπωση των ψηφοδελτίων (με τεράστιο κόστος αφού το χαρτί για τα ψηφοδέλτια δεν έχει ατέλεια, σε αντίθεση με τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές όπου ισχύει η ατέλεια !!), τώρα τίθεται και  ένα νέο εμπόδιο.

Τα περί διευκόλυνσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά που επαγγέλλεται η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν μια ακόμα απάτη.

ΖΗΤΑΜΕ άμεση έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου της Θεσσαλίας, για να πάρει απόφαση και να απαιτήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να αλλάξει η εγκύκλιος και να επανέλθει στον τρόπο με τον οποίο έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογές.

Καλούμε τις παρατάξεις του περιφερειακού συμβουλίου και τον περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ κ. Αγοραστό να πάρουν σαφή  θέση για την παραπάνω αντιδημοκρατική μεθόδευση.

Αδάμου Αντώνης Περιφερειακός Σύμβουλος

Previous ArticleNext Article