Ελασσόνα

Στη Νεοϊδρυθείσα Δημοτική Πινακοθήκη Φαρσάλων ο Δημήτρης Παπαδημόπουλος

Το Πολυνέρι Φαρσάλων επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Παπαδημόπουλος, σε εκδήλωση του Δήμου Φαρσάλων, προς τιμήν του καθηγητή ΔΡ. Παναγιώτη Κυζερίδη, που έγινε στο χώρο του γνωστού αρχοντικού (Κονάκι), και η οποία συνδυάσθηκε με τα εγκαίνια της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε <<Ο Παναγιώτης Κυζερίδης είναι μια πολύπτυχη προσωπικότητα με πολυσχιδή δραστηριότητα. Με αμφιλαφείς γνώσεις. Ευρυμαθής. Υπήρξε σπουδαστής της περιφήμου Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Πρέσβης του πολιτισμού μας στο εξωτερικό και τιμηθείς με το Χρυσό Σταυρό του τάγματος του Φοίνικος. Το διακεκριμένο τέκνο του Πολυνερίου αντιλήφθηκε νωρίς ότι θα ήταν λυπηρό το φαινόμενο να αφήνουμε να διαρρέουν μέσα από τα χέρια μας πολύτιμες πτυχές του πολιτιστικού μας παρελθόντος και ότι η αρχιτεκτονική κληρονομιά αποτελεί έκφραση πολιτισμού, ενώ το πέρασμα των γενεών, ανάμεσα σε άλλα ίχνη, αφήνει και κτηριακά κατάλοιπα. Επισκεύασε το Κονάκι, που αποτελεί πλέον ιστορικό διατηρητέο μνημείο, διασώζοντας το έτσι από τη φθορά του χρόνου και καθιστώντας το μία ανεκτίμητη μαρτυρία του χθές.>>

Ευχήθηκε τέλος η νεοϊδρυθείσα δημοτική πινακοθήκη που αποτελεί ένα πολιτιστικό φυτώριο καλλιτεχνών να <<ανθίσει>> και σύντομα να μεταστεγασθεί σε χώρο που θα υπόσχεται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Previous ArticleNext Article