Ελασσόνα

«Μύλος» με Λεβέντη και Κατσιαντώνη στη Λάρισα – Τον είπε αποστάτη

Έβγαλαν τα μαχαίρια ο  πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και ο πρώην πλέον βουλευτής του κόμματός του,  Λαρισαίος Γιώργος Κατσιαντώνης που αποχώρησε από το κόμμα, καθώς οι δυο τους βρέθηκαν στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ σήμερα στη Λάρισα, αλλά φυσικά δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Στις δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους ήταν πολύ καυστικοί και οι δύο με τον πρώτο να κάνει λόγο για αποστασία και τον δεύτερο να μιλάει για ένα κόμμα προσωποπαγές και μόνο.

«Δεν πρόκειται για αποχώρηση του Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων αλλά για αποστασία, γιατί η έδρα ήταν με λίστα, ανήκει στο κόμμα μας η έδρα, δεν είναι αποχώρηση.

Τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ήξερε κανείς όταν τον έβαλα στον συνδυασμό επικεφαλής, οπότε στο χωριό του εκεί στην Ελασσόνα δεν ήταν γνωστός σαν όνομα. Έπρεπε να παραδώσει την έδρα ηθικά και ωραία. Θα τιμωρηθεί από την Θεσσαλία, την Λάρισα ακόμη και από το χωριό του. Διότι εκεί είναι δημοκρατικοί άνθρωποι και την ατιμία δεν την ευλογούν. Την ημέρα του Αγίου Γεωργίου μαζί με την σύζυγό μου του ευχηθήκαμε χρόνια πολλά, δεν γνωρίζαμε τίποτα. Μου είπε θα τα πούμε στην Αθήνα και όλα ήταν ωραία και καλά.

Νομίζω ότι επειδή πλησιάζει η ψηφοφορία στη βουλή για το Σκοπιανό, και επειδή ο κύριος εκδηλώθηκε δημοσίως υπέρ του να δώσουμε τη λέξη Μακεδονία, θα είναι η ψήφος 150-151 του Μητσοτάκη και του Τσίπρα. Με εκπλήσσει που πάει δεξιά, μας έκανε τον αριστερό.

Επειδή ήταν από την Αμερική και μου είχε ζητήσει πριν λίγους μήνες στο ραντεβού μου με τον Αμερικανό πρέσβη να έρθει και εκείνος, αντάλλαξαν τις κάρτες και μετά κάποια υπόδειξη πήρε, πως αλλιώς να το εξηγήσω ότι λίγες ημέρες μετά βγήκε στο Έθνος και λέει ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια».

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης στην συνέχεια ερωτώμενος για τις δηλώσεις του κ. Λεβέντη ήταν αρκετά σαρκαστικός και τόνισε τα εξής: «Προφανώς για να είσαι αποστάτης πρέπει να ρίξεις μια κυβέρνηση, εγώ δεν ρίχνω καμιά κυβέρνηση, απλά έχω αποχωρήσει από ένα κόμμα στο οποίο δεν υπήρχαν δομές και υπήρχε ο απόλυτος συγκεντρωτισμός. Ήταν ένα προσωποπαγές κόμμα. Έκανα ότι μπορούσα τα τελευταία σχεδόν τρια  χρόνια για να αλλάξει αυτή η κατάσταση αλλά δυστυχώς στο τέλος μείναμε μόνο με τα «θα».

Σχετικά με τις υπόνοιες που άφησε ο κ. Λεβέντης για τον Αμερικανό πρέσβη περί υποδείξεων ο κ. Κατσιαντώνης γελώντας, σημείωσε: «Εδώ γελάμε πραγματικά ομαδικώς. Προς Θεού δεν υφίσταται αυτό, να κάνει παρέμβαση μια πρεσβεία στα ελληνικά δεδομένα. Είναι προβοκάτσια του κ. Λεβέντη, δεν καταλαβαίνω τους λόγους που το κάνει αυτό. Του εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην προεκλογικό του αγώνα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Πηγή: https://www.onlarissa.gr/2018/04/29/mylos-me-leventi-kai-katsiantoni-sti-larisa-ton-eipe-apostati/

Previous ArticleNext Article