Ελασσόνα

Εκπαιδευτικό εργαστήριο για το διαδίκτυο στο Πύθιο

Εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Κατανοώ τη λειτουργία και συντήρηση του ασύρματου κοινοτικού δικτύου Sarantaporo.gr» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο 31 Μαρτίου στις 4 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Πυθίου Ελασσόνας.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, διάρκειας τεσσάρων ωρών, θα απαντηθούν ερωτήματα όπως γιατί έχει πρόβλημα η σύνδεση στο ίντερνετ, γιατί κάνει «διακοπές», γιατί έχει «πέσει» η ταχύτητα, που απασχολούν χρήστες του ασύρματου κοινοτικού δικτύου Sarantaporo.gr. Κάποιες φορές δημιουργούνται προβλήματα που οφείλονται σε διάφορους παράγοντες, οι οποίοι ποικίλλουν από διακοπή του ρεύματος σε κάποιο κόμβο, τυχόν παρεμβολές, ανάγκη για παραμετροποίηση και άλλα φαινόμενα που επηρεάζουν την απόδοση του δικτύου.

Συγκεκριμένα, τα αντικείμενα που θα διδαχθούν είναι η καλωδίωση ethernet (πώς φτιάχνω μόνος μου ένα καλώδιο δικτύου), αρχιτεκτονική δικτύου κορμού και πρόσβασης, μπάντες WiFi 2,4GHz και 5Ghz, κανάλια λειτουργίας, εύρος καναλιού, σήμα εκπομπής και λήψης WiFi, επίδειξη εργαλείων WiFi analyser, IP tools, βασικά εργαλεία troubleshooting δικτύων, πραγματοποίηση ασύρματης ζεύξης με εξοπλισμό Ubiquity Powerbeam, κ.ά.

Το εργαστήριο απευθύνεται στους κομβούχους και φίλους του Sarantaporo.gr σε όλα τα χωριά της περιοχής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για την καλύτερη οργάνωση του εργαστηρίου, οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής στη διεύθυνση: https://goo.gl/forms/E4nTkIiaM2f8MjU93.

Previous ArticleNext Article