Ελλάδα

27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα 2490 το σύνολο – Στους 130 οι νεκροί

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε 27 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά 2.490, με το 55,6% εξ αυτών να είναι άνδρες.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως υπάρχουν ακόμη πέντε νεκροί στην χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να είναι πλέον 130

580 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.160 με ήδη γνωστό κρούσμα. 48 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 67 έτη και 13 εξ αυτών να είναι γυναίκες (σ.σ. οι υπόλοιποι άνδρες). Μάλιστα, το 88% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας άνω των 70 ετών.

Τέλος, 60 συμπολίτες μας βγήκαν από τα νοσοκομεία.

Ο Τσιόδρας για τα κλιματιστικά

Για τα κλιματιστικά είπε πως από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εκδόθηκε εγκύκλιος για την λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας Υγείας από ιογενείς και άλλες λοιμώξεις κατά την χρήση κλιματιστικών μονάδων.

Διευκρινίζεται πως “οι κλιματιστικές μονάδες δεν λειτουργούν από μόνες τους ως εστίες ανάπτυξης και πολλαπλασιασμού του κορονοϊού, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να διευκολύνουν την αερογενή μετάδοση με μηχανικό τρόπο από άτομα που είναι ήδη φορείς

Κάποια χαρακτηριστικά μέτρα από την εγκύκλιο:

Η αύξηση παροχής του νωπού αέρα στις κεντρικές κλιματικές μονάδες

Η πλήρης αποφυγή της ανακυκλοφορίας του αέρα

Για τις μονάδες οικιακού τύπου (σ.σ. air condition στο σπίτι) όπου είναι εφικτό να τίθενται εκτός λειτουργίας, ή όταν αυτό δεν είναι εφικτό να τίθενται σε συνεχή λειτουργία 24/7 με παράλληλη λειτουργία φυσικού αερισμού.

Οι τακτικές εργασίες αντικατάστασης και συντήρησης των φίλτρων των κλιματιστικών να εκτελούνται με χρήση και λήψη όλων των προστατευτικών μέτρων, όπως ατομική προστασία, αερισμό του χώρου, ασφαλή αποκομιδή των φίλτρων και αναπνευστική προστασία.

Previous ArticleNext Article