Ελλάδα

22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Στα 2192 το σύνολο – Στους 102 οι νεκροί

Για τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα ενημερώνει ο Σωτήρης Τσιόδρας, στο καθιερωμένο “ραντεβού” του στις 18:00 το απόγευμα.

Έτσι και σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15.04.2020, ο κ. Τσιόδρας βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για να παρουσιάσει πώς κινείται ο κορονοϊός στην χώρα μας, με το Πάσχα να… κοντοζυγώνει και να αποτελεί το μεγάλο στοίχημα που αναμένεται να καθορίσει και την επόμενη μέρα.

Η κυβέρνηση το λέει συνεχώς και σε όλους τους τόνους: Μένουμε σπίτι το Πάσχα για να… βγούμε σταδιακά από το σπίτι το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στα της ενημέρωσης, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά πλέον 2.192, με το 56,4% να είναι άνδρες.

559 κρούσματα είναι σχετιζόμενα με ταξίδι και 899 με επαφές γνωστού κρούσματος. 72 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη. 15 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Τέλος, 29 συμπολίτες μας έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

newsit.gr

 

Previous ArticleNext Article