Ελασσόνα

Όπως πληρώνουμε το 100% των εισφορών στο ΕΛΓΑ, στο ακέραιο να καταβληθούν και οι αποζημιώσεις…

Ζημιές σε πολλές και διαφορετικές δενδρώδεις καλλιέργειες στους Δήμους Λάρισας, Τυρνάβου, Τεμπών, Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ προκάλεσε ο παγετός που επικράτησε στο Νομό μας.

Η ΕΟΑΣΝΛ επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ και του έθεσε το θέμα του παγετού και το αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης μέσω ΕΛΓΑ.

Χρειάζεται να πραγματοποιηθεί αναγγελία ζημιάς από τους αντίστοιχους Δήμους ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό και για την προστασία των παραγωγών και των ανταποκριτών του ΕΛΓΑ στους Δήμους χρειάζεται να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και φυσικά να παραταθεί χρονικά από τον ΕΛΓΑ το διάστημα για την υποβολή δηλώσεων.

Στην επικοινωνία μας με τον ΕΛΓΑ θέσαμε και το θέμα των απλήρωτων παραγωγών από ζημιές του 2019 αλλά και ΠΣΕΑ προηγούμενων ετών σε καλλιέργειες όπως Ελιές, Αμύγδαλα κ.α.

Φαίνεται ότι λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό  θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων. Όμως είναι δικά μας χρήματα που τα έχουμε προπληρώσει στον ΕΛΓΑ, καμιά κυβέρνηση εδώ και 9 χρόνια δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, συνεπώς πρέπει να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που ήδη έχουν καθυστερήσει ένα ολόκληρο χρόνο. Οι αποζημιώσεις να καταβληθούν σε ποσοστό 100% και όχι 65% που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Εμείς πληρώνουμε το 100% των ασφαλιστικών εισφορών μας αλλιώς ο ΕΛΓΑ δεν μας δίνει τις αποζημιώσεις που δικαιούμαστε.

Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας.

Previous ArticleNext Article