Λάρισα

Συνάντηση Ι. Τσιρώνη και Β. Κόκκαλη με τους Δημάρχους Τυρνάβου, Τεμπών και Αγιάς.

Συνάντηση με τους Δημάρχους Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, Τεμπών κ. Κ. Κολλάτο και Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα είχαν την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ι. Τσιρώνης και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που ανέκυψαν από την εφαρμογή των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Π.Γ.Σ) στην Κτηνοτροφία και των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.).

Οι Δήμαρχοι των περιοχών της Θεσσαλίας εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν στον κτηνοτροφικό τομέα σχετικά με τις ζώνες ανάπτυξης κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, τη δυνατότητα τροποποίησης των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και την αδυναμία μετεγκατάστασης υφιστάμενων κτηνοτροφικών μονάδων στα πάρκα.

Η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ δήλωσε τη βούληση της να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο, για την εξεύρεση λύσης με νομοθετική ρύθμιση και τροποποίηση των ζωνών με ανάλογη τροπολογία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα λειτουργίας καλύτερων δομών για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας.

WP_20170314_15_11_37_Pro

Previous ArticleNext Article