Χωρίς κατηγορία

Συγκέντρωση και πικετοφορία του ΚΚΕ έξω από τα γραφεία του Κόμματος

Οι Τομεακές  Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Λάρισας  πραγματοποίησαν  συγκέντρωση έξω από  τα γραφεία του Κόμματος  και  πικετοφορία  σήμερα    το μεσημέρι, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Γαλλία ,Αγγλία στη Συρία  στις 4 τα ξημερώματα  με τη συμμετοχή της  Ελλάδας  ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Πέτρος Κρίκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος ανέφερε ότι:

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη χώρα μας, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, σε αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι στην κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Αν. Μεσόγειο, τη Συρία αλλά και το Αιγαίο. Σε οργάνωση της πάλης, ώστε να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια ιμπεριαλιστική επίθεση και τον  πόλεμο στη Συρία και την .

Να σταματήσει να  χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και να κλείσουν όλες οι βάσεις και η νέα βάση των μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών στην πόλη μας . Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να μην υπάρξει καμία εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλους αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η  επέμβαση στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και άλλων, δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται. Αιτία όλων των αντιθέσεων είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο ανταγωνισμός τους για το μοίρασμα των πηγών και των δρόμων της Ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή. Η αντιπαράθεσή τους σε αυτή τη βάση με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία. Η “επόμενη ημέρα” για τη Συρία αφορά το συσχετισμό δύναμης που θα έχει κατοχυρώσει κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη για λογαριασμό των μονοπωλιακών της ομίλων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της αστικής τάξης στην Ελλάδα και ταυτόχρονα επιδιώκει να καθησυχάσει το λαό μας. Να μας πείσει ότι βρισκόμαστε “μακριά” και “αποστασιοποιημένοι” από τα σύννεφα του πολέμου, από τον κίνδυνο της εμπλοκής.

Λένε συνειδητά ψέματα. Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν και να εφησυχάσουν το λαό. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς. Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, όπως είπαμε για λογαριασμό του κεφαλαίου, εξελισσόμενο  έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διαθέτοντας βάσεις, υποδομές και άλλα μέσα υποστήριξης.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει “κανένα αίτημα για ιδιαίτερη λειτουργία της βάσης της Σούδας”. Όμως, δεν χρειάζονται κανένα τέτοιο “ιδιαίτερο” αίτημα οι ΗΠΑ για να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο και άλλα πολεμικά ορμητήρια που διατηρούν στη χώρα και τα οποία επεκτείνονται και αναβαθμίζονται μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι η Σούδα είναι το ορμητήριο πολλών τέτοιων ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και επεμβάσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, πάνω από δυο δεκαετίες.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, διαθέτει μέσα που συνοδεύουν τα αμερικανικά και άλλα πολεμικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ, κατόπιν πρόσκλησής της, το ΝΑΤΟ έχει καταστήσει το Αιγαίο επιχειρησιακό χώρο στην αντιπαράθεσή του με τη Ρωσία.

Όλα τα κόμματα της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα εξωραΐζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καλλιεργώντας ότι είναι ασπίδα απέναντι στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης, κρύβοντας επιμελώς τόσο τις ιστορικές τους ευθύνες για την κατοχή της Κύπρου και για το αιματοκύλισμα δεκάδων λαών, αλλά και τη στάση “Πόντιου Πιλάτου” που κρατούν στις σύγχρονες στρατιωτικές προκλήσεις της Τουρκίας, παράλληλα με τη δολοφονική δράση αυτών των ιμπεριαλιστικών ενώσεων από την Ουκρανία, την Ασία, έως την Αφρική.

Στην όξυνση των αντιθέσεων για την εδαφική και ενεργειακή “λεία” βρίσκεται η αιτία της κλιμάκωσης της στρατιωτικής δράσης της τουρκικής αστικής τάξης και ο ανταγωνισμός της με την αστική τάξη στην Ελλάδα. Όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν τέτοια αφετηρία και όχι τα προσωπικά χαρακτηριστικά των ηγετών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, είτε αυτός είναι ο Τράμπ, ο Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους. Τους λέμε για άλλη μια φορά ότι η εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς δεν είναι προς όφελος του λαού μας, δεν είναι προς όφελος κανενός λαού της περιοχής. Οι Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει να γίνουν θυσία στην κρεατομηχανή που στήνουν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην περιοχή.

Ο αδικοχαμένος σμηναγός έχασε τη ζωή του στην υπηρεσία για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας. Σύνορα, όμως, που δεν αναγνωρίζουν ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε η ΕΕ, αφού τα θεωρούν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο.Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων για τη διαφύλαξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας δεν συμβαδίζει με τη συμμετοχή τους στο ΝΑΤΟ και στις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις. Για αυτή την αλήθεια που διατράνωσε πρόσφατα ένας στρατιώτης σε αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ, τιμωρήθηκε από τη μονάδα του.

Είναι μια απαράδεκτη ενέργεια που δεν μπορεί όμως να λυγίσει και να αμαυρώσει την παλικαρίσια στάση του στρατιώτη και όσων στρατιωτών με επιστολές και αναφορές καταγγέλλουν την εμπλοκή της Ελλάδας στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, με ευθύνη των κυβερνήσεων διαχρονικά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πραγματικά καθήκοντα των ενόπλων δυνάμεων.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Την ίδια στιγμή που σουλατσάρει αγκαζέ με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής από στρατόπεδο σε στρατόπεδο. Την ίδια στιγμή που καλλιεργεί τον εφησυχασμό, ότι οι εξελίξεις στην περιοχή και τα σύννεφα του πολέμου που συγκεντρώνονται στη Συρία δεν θα εμπλέξουν την Ελλάδα.

Και από αυτό εδώ το βήμα επαναλαμβάνουμε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση και στα κόμματα του κεφαλαίου. Καλούμε το λαό μας να οργανωθεί και να παλέψει ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να υπερασπιστεί τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, αλλά ταυτόχρονα να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και την αστική τάξη. Να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που γεννά εκμετάλλευση, πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη των λαών».

Previous ArticleNext Article