Ελλάδα

Στέλιος Σούρλας: Κύριε Πρωθυπουργέ «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»

Κύριε Πρωθυπουργέ, θέλω να ελπίζω ότι δεν έχετε αντιληφθεί ούτε εσείς ούτε οι βουλευτές σας αλλά και όσοι στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ποιες ενδεχομένως μπορεί να είναι οι συνέπειες του εγχειρήματος σας. Δε θέλω να πιστεύω ότι έχετε αντιληφθεί τι μέλλει γενέσθε και παρόλα ταύτα επιμένετε. Πείτε μας, γιατί δεν έχουμε ακόμη καταλάβει, ποια είναι – εν τοις πράγμασι – τα τόσο μεγάλα οφέλη για την Ελλάδα που αξίζει να δημιουργείτε όλη αυτήν την εμπόλεμη κατάσταση; Όχι θεωρητικά. Χειροπιαστά. Κι αν αυτά αξίζουν όλης αυτής της φασαρίας και του διχασμού. Και εξηγήστε μας για ποιον λόγο πρέπει το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων να το κάνουμε δικό μας;

Κύριε Τσίπρα έχετε αντιληφθεί ότι με την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών δυναμιτίζετε την Ελληνική κοινωνία; Ότι ανοίγετε την κερκόπορτα για ένα 2ο Κυπριακό; Είστε διατεθειμένος να σταθείτε υπεύθυνος για αυτό απέναντι στην ιστορία;

Ενδεχομένως με θύματα και νεκρούς όπως στην Κύπρο; Κατηγορείτε τη Χούντα του Ιωαννίδη – και καλά κάνετε- ότι απώλεσε αρχικώς ένα μέρος της Κύπρου ένεκα των ατυχών χειρισμών της. Εσείς που με πρόθεση βάζετε αυτογκόλ σε τόσο σοβαρά Εθνικά συμφέροντα έχετε αντιληφθεί τι μέλλει γενέσθε; Είστε έτοιμος – και εσείς και οι βουλευτές που την στηρίζουν- να αναλάβετε τις ιστορικές ευθύνες για το αίμα που πιθανότατα θα χυθεί; κ. Τσίπρα το παιχνίδι χοντραίνει αρκετά θα έλεγα.

Παίζετε παιχνίδια πάνω στην πλάτη του εξαθλιωμένου και οργισμένου Έλληνα. Μέσα του σιγοβράζει. Διδαχθείτε από την ιστορία και μην ξεθαρρεύετε ότι μπορεί να νικήσετε τον Έλληνα πατριώτη. Όποιος το επιχείρησε στο διάβα της ιστορίας το 2 μετάνιωσε πικρά. Γιατί ο Έλληνας – εν αντιθέσει με όλους τους άλλους λαούς- αργεί να ξεσηκωθεί, μαζεύει δίκιο, μαζεύει οργή, αλλά όταν αποφασίσει να την εκδηλώσει τότε δεν τον σταματά τίποτα. Αλλά ας το δούμε και πολιτικά, εξηγήστε μας αφού έχετε τέτοιο πολιτικό κόστος γιατί εντούτοις προχωρείτε; Ποιο τελικά είναι το κίνητρο σας; Θέλετε να πάρετε τη ρεβάνς από τη συντριβή των πολιτικών σας προγόνων το 1949 στο Γράμμο και το Βίτσι;

Δε θα ήθελα να πιστέψω ότι 3 Συνταγματική εκτροπή; Καταλύετε το Σύνταγμα εσείς ο «Δημοκράτης» αγνοώντας όμως την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος ήτοι το άρθρο 120 όπου ορίζει «H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Παίζετε με τη φλόγα κύριε Πρωθυπουργέ αφού παρανομείτε, παραβιάζετε το Σύνταγμα και δίνετε το δικαίωμα στους Έλληνες να αντισταθούν με κάθε μέσο στο βιασμό αυτό του Συντάγματος αλλά και των Ελλήνων. Και αν οιοσδήποτε πράξει κάτι τέτοιο να γνωρίζετε πολύ καλά ότι όχι μόνο θα λειτουργήσει νόμιμα και με βάσει το Σύνταγμα αλλά εσείς θα είστε αυτός που θα τον έχετε ωθήσει σε πράξεις βίας τις οποίες απεύχομαι. Πρωτίστως όμως απεύχομαι να συνεχίσετε να εμμένετε σε αυτήν την ξεκάθαρα Εθνοπροδοτική συμφωνία εις βάρος της μίας και Ελληνικής Μακεδονίας. Κι αν θέλετε να σας ενημερώσω τι επρόκειτο να συμβεί θα σας πω μόνο τη φράση του πατρός Γεωργίου του Δικαίου των Καυσοκαλυβίων «η σταύρωση προηγείται της Ανάστασης του Ελληνισμού…».

Αρκετά σταυρώσατε τους Έλληνες και την Ελλάδα κύριε Τσίπρα. Ώρα να αναστηθεί η Ελλάς! κ. Πρωθυπουργέ, ο Αρχιεπίσκοπος είπε αναφορικά με το πρόσωπο σας «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ».

Σας υπενθυμίζω την αλλαγή του Παύλου στην πορεία προς τη Δαμασκό όπου ο Χριστός του απεκαλύφθη και του είπε «Σαούλ Σαούλ τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν…» Δηλαδή είναι δύσκολο να κλωτσάς σε καρφιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μεταστροφή του Σαούλ-Παύλου στο να γίνει ο Απόστολος των Εθνών με αποστολή τον εκχριστιανισμό όλων των Εθνών, κυρίως δε των 4 Ελλήνων. Ξεκίνησε η πορεία του στην Ελλάδα από το όραμα στην Τρωάδα όπου είδε τον ένα και μοναδικό Μακεδόνα, τον Μέγα Αλέξανδρο ο οποίος προετοίμασε όλο τον τότε βάρβαρο κόσμο μέσα από τον Ελληνικό κόσμο ως πρόδρομος του Χριστιανισμού και γι αυτό όλο το Ευαγγέλιο διαδόθηκε εις την Ελληνική – να τον καλεί να έρθει στη Μακεδονία. (Πράξεις των Αποστόλων, κεφ. Ι΄ στ. 9).

Μέσα από την Αγία Γραφή η οποία αποτελεί και ιστορικό κείμενο διαφαίνεται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Τόσο στη Καινή όσο και στην Παλαιά στο Α΄ Μακκαβαίων όπου ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών χαρακτηρίζεται ως «Βασιλιάς των Ελλήνων» καθώς και στην προφητεία του Δανιήλ όπου επίσης χαρακτηρίζεται ως «ὁ τράγος τῶν αἰγῶν εἶναι ὁ Βασιλιᾶς τῶν ῾Ελλήνων» (Δανιήλ στιχ. 21). Οι σπουδαιότεροι άνθρωποι οι οποίοι υπηρέτησαν διά την ενότητα των Ελλήνων ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Απόστολος Παύλος τους οποίους εύχομαι όλοι οι Έλληνες να έχουν ως πρότυπο και των οποίων αν ζητούσαμε τη συμβουλή τους τι πρέπει να πράξουμε σήμερον η απάντηση θα ήταν μία και μοναδική από τη βαθιά τους πείρα.

Να υποτάξουμε τον εαυτόν μας εις το αγαθόν, δηλαδή στην αγάπη του αληθινού Θεού.

Αναλάβετε τας ευθύνας

* Ο Στέλιος Σούρλας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Msc Κανονικού & Εκκλησιαστικού Δικαίου Msc Ιατρικού Δικαίου, Βιοηθικής & Ευθανασίας, Ιατρικής Α.Π.Θ. Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

newsbomb.gr

Previous ArticleNext Article