Λάρισα

Πολυτεχνείο 1973-Μέρα μνήμης- Νέοι αγώνες

Σήμερα, μετά από σαράντα πέντε (45) χρόνια, τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και το σύνθημα των αδούλωτων φοιτητών για «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» παραμένουν διαχρονικά και επίκαιρα.

Ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα  χρόνια της κρίσης βρίσκεται δέσμιος μιας ιδιόμορφης επιτροπείας, βιώνει την οικονομική υποδούλωση με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούνται και τον οδηγούν σε πολύπλευρη εξαθλίωση.

Οι πολιτικές αυτές πρέπει να αλλάξουν άμεσα, γιατί οι κοινωνικές αντοχές και ανοχές εξαντλούνται.

Με σκληρούς αγώνες, όπως και τότε, συνεχίζουμε να παλεύουμε για μια ειρηνική δημοκρατική και ελεύθερη κοινωνία, για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση, υγεία και πρόνοια, για πραγματικά εργασιακά και κοινωνικά  δικαιώματα.

Ενωμένοι, με την ιστορία μας και τα διδάγματα της μαχητικότητας και του ηρωισμού που έδειξε η νέα γενιά του 1973 στο Πολυτεχνείο ολοζώντανα, συνεχίζουμε να πορευόμαστε δυναμικά στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν    στη συγκέντρωση  το Σάββατο  17 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6 μμ στην Πλατεία Νομαρχίας

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο  Πρόεδρος                                                                                      Η Γεν. Γραμματέας

ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                         ΛΟΥΤΣΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ

Previous ArticleNext Article