Λάρισα

Παραιτήθηκε ο Ηλίας Παλαιοχωρλίδης από την ΑΕΛ καταγγέλοντας απειλές

Με ανακοίνωσή της τα μεσάνυχτα η ΠΑΕ ΑΕΛ γνωστοποιεί την παραίτηση Παλαιοχωρλίδη από το ΔΣ κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Κούγια. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των «βυσσινί», ο μεγαλομέτοχος στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει από βδομάδα αναμένεται να μιλήσει με ονόματα…

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και την επιστολή παραίτησης του Ηλία Παλαιοχωρλίδη οι οποίες έχουν και …αστυνομικό ενδιαφέρον.

“Πριν από λίγη ώρα και κατόπιν προηγουμένης συνεννοήσεως με τον κ. Κούγια υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ ΑΕΛ ο διακεκριμένος Καθηγητής Ορθοπαιδικής, και γιος του εμβληματικού Προέδρου της ΑΕΛ Σίμου Παλαιοχωρλίδη, Ηλίας Παλαιοχωρλίδης.

Μοναδική αιτία της παραιτήσεως του είναι ότι δέχτηκε δύο κακουργηματικές επιθέσεις, όπου κατά τη διάρκεια των οποίων χτυπήθηκε από δράστες, που συγχρόνως απείλησαν τη ζωή του και τη ζωή των μελών της οικογενείας του.

Η πρώτη επίθεση γεννά πολλά ερωτηματικά διότι έγινε αμέσως μόλις βγήκε από το γραφείο του πρώην Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέα Λιόντου και μέσα στο ασανσέρ της πολυκατοικίας του γραφείου του και μετά από ραντεβού που έγινε στο γραφείο του Ανδρέα Λιόντου, μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Ανδρέα Λιόντου, δηλαδή την παρουσία του κ. Παλαιοχωρλίδη στο γραφείο του Ανδρέα Λιόντου την γνώριζαν μόνο δύο πρόσωπα, ο Ανδρέας Λιόντος και ο Ηλίας Παλαιοχωρλίδης.

Εκείνη την ημέρα, ο άγνωστος ακόμη δράστης ηλικίας 18-19 ετών χτύπησε με γροθιές τον κ. Παλαιοχωρλίδη και του είπε αν δεν παραιτηθεί άμεσα θα κινδυνεύσει η ζωή του και η ζωή της οικογενείας του.

Ο κ. Παλαιοχωρλίδης ενημέρωσε άμεσα τον κ. Κούγια, αλλά και τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλίας Υποστράτηγο κ. Τόλλια, αλλά αρνήθηκε την υπόδειξη του Ανδρέα Λιόντου να παραιτηθεί και αυτός.

Η δεύτερη επίθεση έγινε χθες στο ιατρείο του, όπου άγνωστος ακόμη δράστης περίπου 25 ετών του επιτέθηκε και τον χτύπησε πάλι με σκοπό να τον εκβιάσει και να παραιτηθεί, όπως και έγινε σήμερα κατόπιν προτροπής της οικογενείας του και κατόπιν συνεννοήσεως με τον κ. Κούγια.

Για την παραίτηση Λιόντου και τις πραγματικές αιτίες της, που δεν έχουν σχέση με τις αιτίες που ανέφερε στην επιστολή παραιτήσεως του, αλλά και για την παραίτηση Παλαιοχωρλίδη, κατόπιν κακουργηματικού εκβιασμού του, θα αναφερθεί ο κ. Κούγιας σε συνέντευξη που θα δώσει, μόλις έχει τη δυνατότητα λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Κούγιας θα αναφερθεί με ονοματεπώνυμα για όλα τα θέματα που αφορούν:

1. Το μέλλον και τις προθέσεις του κ. Κούγια για την ΑΕΛ και στην ΑΕΛ.

2. Το γηπεδικό και που θα δώσει τους αγώνες της η ΑΕΛ από εδώ και στο εξής.

3. Για το ποιοι οργανώνουν τα λιγότερα από 100 παιδιά που εμφανίστηκαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναικό και εξαπέλυσαν τις εξυβρίσεις και τις απειλές εις βάρος του κ. Κούγια και τα οποία, λιγότερα μεν αλλά τα ίδια πρόσωπα δε, σήμερα το απόγευμα επανέλαβαν τις ίδιες συμπεριφορές κάτω από τα γραφεία της ΑΕΛ, για το ποιοι έφτιαξαν το πανό που αναρτήθηκε στο γήπεδο με σκοπό να εκβιάσουν και να δυσφημήσουν τον κ. Κούγια και για το ποιοι κρύβονται με ονοματεπώνυμα πίσω από όλη αυτήν την ιστορία και που αποσκοπούν και ποια είναι η πραγματική αιτία.

Στην ίδια συνέντευξη θα αναφέρει ποιοι είναι αυτοί που πριν από το έκτακτο συμβούλιο της περασμένης εβδομάδος μπήκαν στα γραφεία της ΑΕΛ στην οδό Κύπρου, χτύπησαν το κουδούνι και προσποιήθηκαν ότι είναι μελλοντικοί πελάτες του κ. Κούγια και θέλουν να τον συναντήσουν και τι του είπαν.

Ο κ. Κούγιας θα αποκαλύψει τα ονοματεπώνυμα ορισμένων εκ των προσώπων τους οποίους γνωρίζει.

Η επιστολή παραίτησης Παλαιοχωρλίδη

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποιεί την επιστολή παραίτησης του κ. Ηλία Παλαιοχωρλίδη:

Λάρισα 20/09/2018

Προς

1.ΠΑΕ ΑΕΛ (Υπ΄όψιν κ. Κούγια, Προέδρου και μελών ΔΣ)

2.Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας (Υπ΄όψιν Υποστράτηγου κ.Τόλια Ιωάννη)

3.Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας (Υπ΄όψιν Αστυνόμου Α’ κ. Καλούσιου Χρήστου

4.κκ Πλεξίδα Ευάγγελο και Πλεξίδα Σωτήριο και εταιρεία LaFarm, νομίμως εκπροσωπούμενης

5.κκ. Πρόεδροι και Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ερασιτεχνικής ΑΕΛ απο τον Απρίλιο του 2016 έως και σήμερα

6.Εφημερίδα Ελευθερία

7.λοιπά μέσα επικοινωνίας

Κοιν. Οποιονδήποτε άλλο μπορεί να αφορά

Θέμα Επιστολή Παραίτησης Α΄αντιπροέδρου ΠΑΕ ΑΕΛ Παλαιοχωρλίδη Ηλία του Συμεών

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή Σας γνωστοποιώ πως δεν επιθυμώ πλέον να αποτελώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της αγαπημένης μου ΑΕΛ. Ως εκ τούτου, παραιτούμαι από την τιμητική θέση του Α’ Αντιπροέδρου του ΔΣ αλλά και του απλού μέλους επίσης.

Οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα αυτή τη φορά να παραιτηθώ οριστικά και αμετάκλητα εξηγούνται στα παρακάτω:

Αποφάσισα να υπηρετήσω την Ομάδα μας στο ΔΣ της ΠΑΕ και από τη θέση του Α΄Αντιπροέδρου μετά την πολύ τιμητική για μένα πρόταση που μου έκανε ο κ. Κούγιας (τον οποίο ευχαριστώ άλλη μια φορά δημοσίως) και αφού είχαμε, με πρωτοβουλία μου, μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση γύρω από το μέλλον της ΑΕΛ. Τα τρία περίπου χρόνια αυτά από τότε, προσπάθησα τόσο με τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου, τις κοινωνικές επαφές αλλά και το υστέρημα του χρόνου, του κόπου αλλά και των δυνατοτήτων μου, να βοηθήσω ώστε η σημερινή ΑΕΛ να κάνει βήματα ανάκτησης και να ξανακοιτάξει στα μάτια την ΑΕΛ του παρελθόντος, στο περιβάλλον της οποίας γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγάπησα από παιδί. Ο αγώνας μου αυτός ήταν αγνός και ανυστερόβουλος. Προσπάθησα να ανταπεξέλθω όσο το δυνατό καλύτερα, στις αρμοδιότητες τις οποίες ο μεγαλομέτοχος και το ΔΣ μου ανέθεσαν. Προσπάθησα να πω τη γνώμη μου σε θέματα που ερωτόμουν και να βοηθήσω από την πλευρά μου το μεγαλομέτοχο σύμφωνα με τις δυνατότητες μου αλλά και να ισορροπήσω κάθε ένταση που μπορεί να προκλήθηκε αυτά τα χρόνια.

Ποτέ μου όμως, στα 49 χρόνια που ζω, δε φαντάστηκα πως η ενασχόλησή μου αυτή, θα μου προκαλούσε προβλήματα και θα απειλούσε τη σωματική μου ακεραιότητα και την οικογενειακή μου γαλήνη.

Τις τελευταίες μέρες έπεσα θύμα στοχοποίησης από άγνωστα σε μένα άτομα, που με απείλησαν, αποπειράθηκαν και πέτυχαν να βιοπραγήσουν εις βάρος μου και να τρομοκρατήσουν εμένα και την οικογένεια μου. Πολλές φορές έχω πει πως η ΑΕΛ είναι για μένα το σημαντικότερο δευτερεύον “αγαθό” στη ζωή μου, μετά την ψυχή μου, την οικογένειά μου και την επιστήμη μου. Αλλά ήταν και θα παραμείνει δευτερεύον σε σχέση με τα προηγούμενα.

Θεωρώ πως η οικογένειά μου πλήρωσε πάρα μα πάρα πολύ ακριβά τόσο οικονομικά όσο και ψυχικά, συναισθηματικά αλλά και σωματικά την παθολογική της αγάπη για την ΑΕΛ, από το 1976 και μέχρι σήμερα. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι αγνοί φίλοι της Ομάδας μας γνωρίζουν τη μεγάλη περιπέτεια υγείας την οποία αντιμετώπισε ο Σίμος Παλαιοχωρλίδης (και πατέρας μου) κατά την προσπάθειά του να διακριθεί η ΑΕΛ, όταν και κινδύνεψε πάρα πολύ σοβαρά να χάσει τη ζωή του. Περιπέτεια η οποία τον ακολουθεί εως και σήμερα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, και μετά τα τελευταία αυτά γεγονότα, να ακούσω το σοφότερο από μένα Πατέρα μου και τη σοφότερη σύζυγό μου, και για το χατήρι της οικογένειάς μου, να διακόψω την ενασχόλησή μου με την Ομάδα που αγαπώ.

Απολογούμαι για τυχόν λάθη και παραλείψεις μου (μόνο όποιος δε δουλεύει δεν κάνει λάθη) και σας διαβεβαιώ πως κανένα δεν ήταν εσκεμμένο.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τις Αστυνομικές αρχές της Λάρισας, τα στελέχη των οποίων με στήριξαν ηθικά και συναισθηματικά, με συμβούλεψαν και εξασφαλίζουν, τις τελευταίες μέρες, την ασφαλή μετακίνηση εμού και της οικογενείας μου, μέσα στην ίδια την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι!!! Επιθυμώ να συνεχίσω να περπατώ στους πεζοδρόμους της πόλης μου και να χαιρετώ εγκάρδια φίλους, γνωστούς και αγνώστους, όπως έκανα μέχρι σήμερα, χωρίς να νιώθω πως απειλούμαι από οποιοδήποτε.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας Υποστράτηγου κ.Τόλια Ιωάννη, τον Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας Αστυνόμο Α’ κ. Καλούσιο Χρήστο και τα άξια στελέχη – συνεργάτες τους στη βοήθεια που μου παρείχαν μόλις τη ζήτησα. Πιστεύω πως οι άοκνες προσπάθειές τους θα οδηγήσουν άμεσα στη διελεύκανση της υπόθεσης αυτής, η οποία αποτελεί πλέον αντικείμενο αστυνομικής και δικαστικής έρευνας.

Β. Τώρα θα ήθελα να κάνω την παρακάτω τοποθέτηση – δήλωση αποκατάστασης:

Ι) κκ Πλεξίδα Ευάγγελε, Πλεξίδα Σωτήριε, κκ εκπρόσωποι της εταιρείας LaFarm.

Με την παρούσα δηλώνω πως δε Σας γνωρίζω προσωπικά ούτε Εσάς αλλά ούτε και την Εταιρεία Σας. Ως εκ τούτου δεν έχω κανένα δικαίωμα να σας κρίνω όπως και ποτέ δεν έκανα. Σας δηλώνω υπεύθυνα πως ουδέποτε συμμετείχα στη συγγραφή ανακοίνωσης που μπορεί να σας προσέβαλλε τόσο ηθικά όσο και οικονομικά. Δεν ερωτήθηκα ούτε υπέγραψα προσωπικά ποτέ τέτοια δήλωση. Σε καμμία περίπτωση δεν αμφισβητώ Εσας ή την Εταιρεία σας και ποτέ δε θα καταφερόμουν εναντίον των προσωπικοτήτων Σας αλλά και της Εταιρείας Σας ως Ανθρωπος και Επιστήμων. Είμαι στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ήθελε ζητηθεί.

ΙΙ) κκ Πρόεδροι και μέλη των ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΛ από το 2016 εως σήμερα.

Με την παρούσα τοποθετούμαι λέγοντας πως ουδέποτε υπέγραψα ή συμφώνησα ή ενημερώθηκα πριν δημοσιευτεί ανακοίνωση που θα μπορούσε να Σας προσβάλλει ως προσωπικότητες και επαγγελματίες. Γνωρίζετε πως πολλές φορές διαφωνήσαμε επί της αρχής αλλά πάντα επιθυμούσα ως άτομο αλλά και ως μέλος και Α΄Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ τη συνεργασία μας, την αλληλοκατανόηση, την επιστροφή του εκπροσώπου Σας στο ΔΣ, προς όφελος και συμφέρον της αγαπημένης μας Ομάδας. Είμαι στη διάθεσή Σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ήθελε ζητηθεί.

Οποιοσδήποτε άλλος θεωρεί πως θίχθηκε από ανακοίνωσή μου ή πράξεις μου, παρακαλώ να με ενημερώσει κι αν όντως υπέπεσα σε σφάλμα θα το αναγνωρίσω κα θα επανορθώσω.

Σοφέ Σίμο,

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο δίκιο είχες τρία χρόνια πριν. Σ΄ευχαριστώ που υπάρχεις κοντά μου.

Θα επιθυμούσα αυτή να είναι η τελευταία μου ενασχόληση δημόσια με το θέμα, εκτός κι αν κάποιος θεωρεί πως πρέπει να γίνει αντίθετα.

Σας ευχαριστώ όλους, εύχομαι καλές επιτυχίες στην Ομάδα μας και γρήγορα να βρεθεί ακόμα ψηλότερα, όπως παλιά.

ΥΓ. Η επιστολή αυτή θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά το τέλος της σημερινής συγκέντρωσης φιλάθλων της Ομάδας μας, μετά από προτροπή των στυνομικών αρχών, για να μην δυσκολέψει το έργο τους.

Επιθυμώ να δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, όπως θα δημοσιευτεί στις προσωπικές μου σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Ιατρείου μου. Έχει αποσταλλεί σε όλα σχεδόν τα ηλεκτρονικά μέσα που ασχολούνται με το ρεπορταζ της ΑΕΛ με τα οποία μπορώ να επικοινωνήσω και επιθυμώ να αναπαραχθεί αυτούσια.”

Previous ArticleNext Article