Ελασσόνα

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά τα σχέδια έχουμε κοινωνικό χρέος, μαζί με όλη την κοινωνία στο πλευρό μας να αντιδράσουμε και να παλέψουμε ώστε να αποσυρθούν όλες οι προσπάθειες  απαξίωσης του Δημόσιου Σχολείου.

  • Δε θα επιτρέψουμε τη μετατροπή της παιδαγωγικής διαδικασίας σε μια μονοδιάστατη μετάδοση πληροφοριών.
  • Δε θα επιτρέψουμε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, κατηγοριοποιήσεις σχολικών μονάδων, τις μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλες σχολικές μονάδες,.
  • Δε θα επιτρέψουμε την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου.
  • Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο.

Στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας με την αύξηση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό θα έχουμε τη νέα σχολική χρονιά 120 τμήματα λιγότερα ,με συνέπεια λιγότερες αποσπάσεις στο Νομό Λάρισας  και γενικότερα λιγότερες μεταθέσεις και λιγότερους διορισμούς.

Previous ArticleNext Article