Ελασσόνα

Οι επιτυχίες έγιναν…«παράδοση» για την Ελασσόνα

Επίσημα και…«με τη βούλα» δόθηκε τέλος προχθές το απόγευμα στη δικαιολογημένη αγωνία και των Ελασσονιτών υποψηφίων (…και των οικογενειών τους) για την εισαγωγή τους ή μη στα ΑΕΙ – ΤΕΙ της χώρας, με την αιφνιδιαστική έκδοση των βάσεων των σχολών από το Υπουργείο Παιδείας.

Χθες, νωρίς το πρωί, στο Λύκειο Ελασσόνας και στα Λύκεια της περιοχής αναρτήθηκαν και οι πίνακες με τα ονόματα των εισαχθέντων, χωρίς βέβαια να υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα από την πλευρά των υποψηφίων, αφού η πλειονότητα προτίμησε…να «τσεκάρει» την εξυπηρέτηση και τις ευκολίες του διαδικτύου και της τεχνολογίας. Ελάχιστοι ήταν οι υποψήφιοι που πληροφορήθηκαν τυπικά την επιτυχία τους ή όχι μέσα από τις κωδικοποιημένες επίσημες ανηρτημένες καταστάσεις με τα ονόματα.

Μια πρώτη καταγραφή και αποκωδικοποίηση δείχνει ότι αυτή η χρονιά είχε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας σε σύγκριση με παλαιότερα χρόνια και υπάρχει διάχυτη ικανοποίηση, αφού δεκάδες νέοι Ελασσονίτες(από τα Λύκεια της επαρχίας Ελασσόνας) είναι πια φοιτητές–σπουδαστές σε ΑΕΙ–ΤΕΙ. Προσπάθεια που ευδοκίμησε, παρά τις δυσκολίες των θεμάτων και τις όποιες αλλαγές στην όλη εξεταστική διαδικασία.

Ακόμη, δεν περνά απαρατήρητο πως αρκετοί υποψήφιοι μπήκαν «με το σπαθί τους» στις λεγόμενες παραδοσιακά «καλές» ή «δυνατές» σχολές.

Χαρακτηριστικά τα όσα σχολίαζαν χθες εκπαιδευτικοί κύκλοι της περιοχής: «Ήταν μια ακόμα καλή χρονιά και η Ελασσόνα συνεχίζει τις επιτυχίες, παρά τις διαφορετικές «φουρνιές» υποψηφίων κάθε χρόνο. Η φετινή χρονιά δείχνει πως οι επιτυχίες έγιναν πια παράδοση για την Ελασσόνα…».

Και βέβαια, όλα αυτά, μέσα στη δίνη μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, που δεν χωρά αμφιβολία πως επηρεάζει την καθημερινότητα, τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τις «τσέπες» γονέων και φοιτητών και βέβαια τις σπουδές των ίδιων των παιδιών.

Ανάμικτα τα συναισθήματα χθες και στην Ελασσόνα, με χαρούμενους, αλλά και προβληματισμένους η… και κάποιους απογοητευμένους υποψηφίους, που διαφορετικά τα περίμεναν. Ήδη, κάποιοι έχουν πάρει τον δρόμο για Πανεπιστήμια του εξωτερικού και κάποιοι άλλοι για ιδιωτικές σχολές, προκειμένου να βρουν τυχόν διεξόδους και «πόρτες» για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά κάποια ονόματα… φοιτητών πια, με υψηλές βαθμολογίες, με τις αντίστοιχες Σχολές όπου εισάγονται.

-Αργυρίου Γλυκερία – Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης

-Βαρσάμη Θωμαή – Ιατρική Θεσσαλονίκης

-Παπαγεωργίου Μαρία – Φαρμακευτική Θεσσαλονίκης

-Βελώνης Χρήστος – Νομική Θεσσαλονίκης

-Βαλιώτη Κωνσταντίνα – 1η Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Βόλου

-Μηνάς Κωνσταντίνος-Ραφαήλ – Ιατρική Λάρισας

-Στόγιας Κωνσταντίνος – Λογιστική και Χρηματοοικονομική Θεσσαλονίκης

-Παπαγιάννη Ευαγγελία – Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία Λάρισας

-Τρουμπούκης Δημήτριος – Μοριακή Βιολογία και Γενετική Αλεξανδρούπολης

-Παλάσκας Χρήστος – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης

-Βούζα Αναστασία – Νομική Κομοτηνής

-Παπαγιάννης Παναγιώτης – Χημεία Θεσσαλονίκης

– Ράπτης Ευάγγελος – Δημόσια Διοίκηση Παντείου

– Μηνάς Κωνσταντίνος – Ραφαήλ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

«Σήμερα, ημέρα ευτυχίας για χιλιάδες σπίτια, θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα παιδιά που είδαν τους κόπους και τις θυσίες τους να επιβραβεύονται και να ετοιμάζονται να ζήσουν τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής τους.

Το ταξίδι της γνώσης ξεπερνάει κατά πολύ την απλή διαδικασία του Πανεπιστημίου. Τώρα όμως τους δίνεται η αφορμή για να διαβάσουν, να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους ανθρώπους, να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες και στιγμές.

Τους εύχομαι ολόψυχα να τα καταφέρουν και να θέσουν τις βάσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Συμμερίζομαι την περηφάνια και τη χαρά των γονιών τους και τους εκφράζω τα συγχαρητήριά μου.

Για όλα εκείνα τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν, να ξέρουν πως η ζωή έχει πολλές στροφές. Το μόνο που χρειάζεται να θυμούνται είναι πως το τιμόνι της ζωής ο καθένας το κρατάει στα χέρια του.

Καλές σπουδές σε όλους!».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article