Ελασσόνα

Νέα Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση δημιουργήθηκε στο Δήμο Ελασσόνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την πρώτη Νοεμβρίου 2018, στην καφετέρια «Μουσική σκηνή», στην Ελασσόνα, η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία νέας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης στο Δήμο Ελασσόνας,με στόχο τη διεκδίκηση του Δήμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ, τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ και τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Στην κατάμεστη αίθουσα της «Μουσικής σκηνής» παραβρέθηκαν δημότες από διάφορες κοινότητες του Δήμου, όπως από την Ελασσόνα, τον Ευαγγελισμό, την Γαλανόβρυση, τα Γιαννωτά, τη Δολίχη, την Καλλιθέα, την Μηλέα, το Παλιόκαστρο, το Στεφανόβουνο, την Τσαριτσάνη κ.α. Επίσης, στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο εκδότης της εφημερίδας Έκδοσης κ. Απόστολος Βάλλας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Δρα Κώστα Σαχινίδη, αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την μέχρι σήμερα αδιαφορία και απραξία των δημοτικών αρχών στην αντιμετώπιση των μεγάλων και μικρών προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών και διατύπωσαν μια σειρά από προτάσεις για την ανάπτυξη του Δήμου.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Δρ Κώστας Σαχινίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οφείλουμε όλοι μαζί να δουλέψουμε για έναν κοινό σκοπό: την πραγματική ανάπτυξη και τον Εκσυγχρονισμό του Δήμου Ελασσόνας, που έμεινε τόσο καθυστερημένος και πολύ πίσω από την εποχή μας, με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Αφού περιέγραψε με κάθε αλήθεια τα ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας διαχρονικά και εστιάζοντας στις παραλείψεις της υπάρχουσας (αλλά και των προηγούμενων) δημοτικής αρχής προχώρησε σε μία σειρά από προτάσεις έτσι ώστε η πόλη της Ελασσόνας και τα 57 χωριά που συγκροτούν τον Καλλικρατικό Δήμο, να βγουν από το χρόνιο αδιέξοδο, την στασιμότητα και την εγκατάλειψη.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε επιγραμματικά  σε ορισμένα κεντρικά σημεία δράσης που μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο στην Ανάπτυξη και τον Εκσυγχρονισμό, όπως:

1.    Αξιοποίηση του πλούσιου επιστημονικού δυναμικού της επαρχίας μας.

2.    Προώθηση και πλήρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και άλλων προγραμμάτων και μελετών για την αγροτική και κτηνοτροφική ανάπτυξη του τόπου με προβολή όλων των τοπικών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο, με κύριο στόχο οι παραγωγοί να καρπωθούν την υπεραξία των προϊόντων τους.

3.    Μελέτη και ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής μας.

4.    Ήπια τουριστική ανάπτυξη με πόλο τον Όλυμπο και προώθηση του ορεινού, πεδινού και θρησκευτικού τουρισμού, με προβολή όλων των τοπικών τουριστικών πόρων σε πανελλήνιο και σε διεθνές επίπεδο.

5.    Να συνδεθούν αρμονικά οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής Ελασσόνας

6.    Να δημιουργηθεί επιτέλους το μυθολογικό πάρκο του Ολύμπου.

7.    Αξιοποίηση του ιστορικού μας πλούτου. Στόχο αποτελεί η προβολή της τοπικής ιστορίας και η ανάδειξη των ηρώων μας που μένουν στα αζήτητα της επίσημης ιστορίας.

8.    Ουσιαστική ενίσχυση όλων των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και κεντρικός σχεδιασμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων με έγκαιρο προγραμματισμό.

9.    Όλες οι τεχνικές και άλλες υπηρεσίες του δήμου να λειτουργούν για όλους τους δημότες ανεξάρτητα αν κατοικούν στην πόλη της Ελασσόνας ή στα χωριά.

     10.Αξιοποίηση των γαλακτοκομικών αποβλήτων προς όφελος των τυροκόμων, των κτηνοτρόφων και του υγιεινού περιβάλλοντος.

    11. Λειτουργία του  φράγματος Αγιονερίου για την ύδρευση του κάμπου της Ελασσόνας.

    12. Σύνδεση της περιοχής της Ελασσόνας με την Εγνατία οδό.

    13. Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός της πόλης και των χωριών του  Δήμου Ελασσόνας κ.ά.

Τέλος, ο κ. Σαχινίδης ολοκλήρωσε την εισήγησή του τονίζοντας ότι οι νέοι μας πρέπει να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους στην εργασία και όσα άλλα δικαιούνται, αντί να ζητιανεύουν και να εκλιπαρούν τους κατέχοντες την εξουσία για μια θέση στον ήλιο και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.                                                                                          Επίσης, τόνισε ότι το Κεντρικό σύνθημα της νέας δημοτικής παράταξης και όλων των δημοτών πρέπει να είναι: «Κάθε χωριό και έργο. Ο δήμος κοντά στα προβλήματα όλων των νέων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ο δήμος αρωγός του κάθε πολίτη».

Η συνάντηση έκλεισε με την συγκρότηση συντονιστικής επιτροπής, την οποία απαρτίζουν (με αλφαβητική σειρά) οι κ.κ.:

1.    Γερμάνης Αντρέας

2.    Θαμνόπουλος Γιώργος

3.    Καζάκης Θεόδωρος

4.    Σαχινίδης Κώστας

Έργο της συντονιστικής επιτροπής θα είναι η προετοιμασία μιας νέας μαζικής συγκέντρωσης με σκοπό τον καθορισμό της ονομασίας της Κίνησης και την ανάδειξη του επικεφαλής της.

Previous ArticleNext Article