Ελασσόνα

Μηνύματα αγάπης, ελπίδας, ανθρωπιάς στη γιορτή των κατηχητικών

Μηνύματα ελπίδας, αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπόνιας αναδείχθηκαν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Κατηχητικών της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα αλληλοευχών στην κατάμεστη Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητρόπολης.

Σε μία ιδιαίτερη χαρούμενη αλλά και φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, τα δεκάδες παιδιά των Κατηχητικών τμημάτων από την Ελασσόνα και την Τσαριτσάνη, με τη φροντίδα των κατηχητών τους, έστειλαν τα δικά τους δυνατά μηνύματα για το πραγματικό νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων παρουσιάζοντας επίκαιρα ποιήματα, ακούσματα, ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και μεστά θεατρικά «δρώμενα», που καταχειροκρότησε με θέρμη ο κόσμος που κατέκλυσε το Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Ελασσώνος.

Να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη των Κατηχητικών σχολείων πριν την εξαιρετική γιορτή τους εκκλησιάστηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Θεράποντος στο Πνευματικό Κέντρο, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα, χαιρέτισε την εκδήλωση, επισημαίνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Συμπληρώνω 19 έτη διακονίας μου στη Μητρόπολη Ελασσώνος. 15 έτη ως κληρικός και τα τελευταία ως μητροπολίτης. Σήμερα, πήρα μια ιδιαίτερη χαρά και έζησα μια μοναδική εμπειρία στη Θεία Λειτουργία. Άλλαξε το εκκλησίασμα. Μικρά παιδιά μόνα τους εκκλησιάστηκαν, συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, έψαλλαν μαζί μας, κοινώνησαν όλα, έλαβαν σώμα και αίμα Χριστού. Η χαρά μας έχει να κάνει με αυτά τα παιδιά. Εργάζονται και συνεργάζονται και με την καθοδήγηση των κατηχητών τους τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Ευχαριστίες στους γονείς τους που μας τα εμπιστεύονται. Υπάρχει ο Θεός και η διακονία είναι των ανθρώπων. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως π. Βησσαρίων διαθέτει χρόνο από τον πολύτιμο προσωπικό του χρόνο και ό,τι κάνει το κάνει μέσα από την καρδιά του, έχοντας δίπλα του πολύτιμους συνεργάτες τον π. Γεώργιο στην Τσαριτσάνη και εθελοντές δασκάλους, κατηχητές που προσφέρουν εθελοντικά. Εύχομαι στα παιδιά μας προκοπή και πρόοδο όχι μόνο στη γνώση αλλά και στην αγωγή και την ανθρωπιά».

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο μητροπολίτης μοίρασε συμβολικά δώρα στα παιδιά των Κατηχητικών και προσφέρθηκαν γλυκά στον κόσμο.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article