Ελασσόνα

Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ελασσόνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 22 Απριλίου η εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Ελασσόνας , από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι , στην κεντρική πλατεία της πόλης, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την πολύτιμη βοήθεια του νεοσύστατου Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στην Ελασσόνα.

Οι πολίτες κάθε ηλικίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και παρόλο τον άστατο καιρό,  προσήλθαν χαρίζοντας 60 φιάλες αίμα, ανάμεσα τους και ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας ως εθελοντής αιμοδότης.

Ο Δήμος Ελασσόνας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις συλλογικές προσπάθειες όλων των φορέων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος στο κάλεσμα του Υπουργείο Υγείας  για την πραγματοποίηση αιμοληψιών εκτός Νοσοκομείων, επειδή το τελευταίο διάστημα παρατηρείται οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος στη χώρα.

Ο κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ευχαριστώ πραγματικά τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για αιμοδοσία στην πόλη της Ελασσόνας και παρόλο τις ανησυχίες και τις φοβίες λόγω των συνθηκών,  τις αψήφησαν και προσήλθαν με αγάπη να προσφέρουν κάτι τόσο σημαντικό, ένα πραγματικό δώρο ζωής. Ευχαριστώ επίσης τόσο το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, που τήρησε όλα τα απαραίτητα  μέτρα προστασίας για τους πολίτες, καθώς επίσης και τα μέλη του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού το οποίο στηρίζει τέτοιες ενέργειες και η βοήθεια τους ήταν πολύτιμη».

 

Previous ArticleNext Article