Λάρισα

Μήνυμα από τη Λάρισα του Βασίλη Κόκκαλη για την Εθνική Επέτειο της 25ης

Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα την επανάσταση του 1821, με την πατρίδα μας να εξακολουθεί να δίνει μία ιδιότυπη διαρκή μάχη, μαζί με τις κοινωνίες και άλλων εθνών της Ευρώπης: τη μάχη για ένα κοινωνικό μοντέλο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι την ευημερία των αριθμών.

Η ελληνική κρίση αποδείχθηκε ότι αποτελεί ένα μικρό κομμάτι ενός γιγαντιαίου παζλ, που στο σύνολό του αντικατοπτρίζει τη στρεβλή ανάπτυξη του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ένα οικοδόμημα το οποίο 60 χρόνια μετά τη συνθήκη της Ρώμης, κλυδωνίζεται συθέμελα από εμμονικές συμπεριφορές εκείνων που κινούν τα νήματα και που αγνοούν θεμελιώδεις αξίες και ιδανικά, πάνω στα οποία κτίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμείς επιθυμούμε την Ευρώπη των λαών, των εθνών, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας, της ειρήνης και των ίσων ευκαιριών, με σεβασμό πάντα στην εθνική και τη λαϊκή κυριαρχία.

Όσοι αγνοούν την βούληση των πολλών, ματαιοπονούν, γιατί στο τέλος θα επικρατήσει το δίκαιο. Το μήνυμα αυτό εξάλλου είχαν στείλει τέτοια μέρα πριν από 196 χρόνια οι πρόγονοί μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

 

Previous ArticleNext Article