Ελλάδα

Μάξιμος προς Ρώσο Πρόεδρο ΔΣΟ: “Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας έχουν ιστορικό βάθος!”

Μάξιμος-Ορθόδοξοι βουλευτές Ρωσίας, Αρμενίας, Βουλγαρίας ,Αλβανίας

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΘΩ:

 Το Άγιο Όρος άσβεστος φάρος για όλους τους ορθόδοξους λαούς!

 Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας έχουν ιστορικό βάθος και γόνιμο μέλλον

 ÎˆÎºÎ¸ÎµÏƒÎ· στη Î’Î¿Ï…Î»Î®Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ως μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Άθως: Το Άγιον Όρος», που πραγματοποιείται στη Βουλή. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, με την ευκαιρία του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος.

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πνευματική λάμψη του Αγίου Όρους διαρκεί ασκίαστη για πάνω από χίλια χρόνια, και έως σήμερα παραμένει ο άσβεστος φάρος της πίστης για όλους τους Ορθοδόξους, όπου γης. Αυτό είναι και το μήνυμα που ήθελε να εκπέμψει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, διοργανώνοντας αυτήν την περίφημη έκθεση, που ξεκίνησε το ταξίδι της στην Μόσχα και συνεχίζει στην Αθήνα και σε άλλους προορισμούς. Η δύναμη της Ορθοδοξίας βρίσκεται στον ανεκτίμητο πνευματικό της πλούτο, που δια μέσω των αιώνων φωτίζει πολιτισμούς και λαούς και τους ένωσε με δεσμούς ειλικρινούς αλληλοεκτίμησης και συνεργασίας. Κι αυτή η δύναμη είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ απαραίτητη σε έναν ταραγμένο κόσμο, όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα για το αύριο.

Η χαρά μας ως Έλληνες βουλευτές, που φιλοξενούμε στο χώρο του ελληνικού κοινοβουλίου, την έκθεση για το Άγιο Όρος είναι ιδιαίτερη. Πολύ περισσότερο, που συμπίπτει με το αφιερωματικό έτος Ελλάδας-Ρωσίας και τα χίλια χρόνια ρωσικού μοναχισμού στο Άθως. Οι στενές σχέσεις Ελλάδος-Ρωσίας έχουν μεγάλο ιστορικό βάθος, σημαντικό παρόν και ασφαλώς ακόμη πιο γόνιμο μέλλον, αρκεί βεβαίως να υπάρξει η βούληση να αξιοποιηθούν, προς αμοιβαίο όφελος. Πιστεύω ότι η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμηρου Πούτιν στην Αθήνα θα συμβάλει καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

Στη φωτογραφία ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον Πρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας κ. Sergey Popov και Ορθόδοξους βουλευτές από τη Ρωσία, την Αρμενία, τη Βουλγαρία  και την Αλβανία.

 

Previous ArticleNext Article