Ελασσόνα

Κόκκαλης από Λιβάδι Ελασσόνας: Έρχεται αναγραφή προέλευσης σε γάλα και κρέας

Διαβεβαιώσεις πως είναι θέμα ημερών να έρθει στο βουλή το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης στο γάλα και στο κρέας, έδωσε από το Λιβάδι Ελασσόνας ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησής του με μέλη του τοπικού αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού “Ο βοσκός”.
Όπως χαρακτηριστικά εξήγησε ο κ. Κόκκαλης, “το νομοσχέδιο που έρχεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων στη βουλή, έχει ως στόχο την προάσπιση των συμφερόντων των ελλήνων κτηνοτρόφων και των καταναλωτών, καθώς και τη διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών προϊόντων, θωρακίζοντάς τα απέναντι σε πιθανές πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού”.

Για τις πρόσφατες καταστροφές από τη βαρυχειμωνιά του περασμένου Ιανουαρίου, το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε πως “έχουν δοθεί οι σχετικές εντολές στη διοίκηση του ΕΛΓΑ, ώστε να επισπευτεί η σύνταξη των πορισμάτων για τις καταστροφές από τις χιονοπτώσεις στη ζημία κεφαλαίου και τις ζωοτροφές των κτηνοτρόφων στους δήμους που κηρύχτηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ένας απ’ αυτούς τους δήμους είναι και ο Δήμος Ελασσόνας προκειμένου να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν.
Ειδικότερα, όπου διαπιστώνεται απώλεια ζωικού πληθυσμού θα καταβληθούν  αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, όπου υπάρχει καταστροφή υποδομών θα υποβληθεί φάκελος για ΠΣΕΑ, ενώ θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για να χορηγηθεί κάποια στοχευμένη ενίσχυση από το πρόγραμμα “de minimis” για την απώλεια εισοδήματος και τα αυξημένα κόστη ζωοτροφών που είχαν οι μονάδες που ήταν αποκλεισμένες  επί πολλές ημέρες λόγω της χιονόπτωσης”.

Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο καίριο θέμα της φέτας και της προστασίας της, καλώντας για μία ακόμη φορά τα κόμματα της αντιπολίτευσης “να αναθεωρήσουν την στάση τους και να συγκροτήσουν εθνικό μέτωπο για την προστασία της φέτας”.
“Σε μία περίοδο που η κρίση μας δείχνει ξεκάθαρα ότι το μείζον ζήτημα για τη χώρα μας είναι η απουσία υγειών παραγωγικών δυνάμεων, οι κτηνοτρόφοι εδώ, στο Λιβάδι της Ελασσόνας, στην καρδιά της κτηνοτροφίας, παραδίδουν μαθήματα ανάπτυξης. Θέλω να συγχαρώ τα μέλη του συνεταιρισμού γι’ αυτή την προσπάθεια, η οποία όπως μαθαίνω έχει ξεπεράσει τα εθνικά μας σύνορα με εξωστρέφεια, εξαγωγιμότητα και προπαντός καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα. Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που θέλουμε να κτίσουμε και γι’ αυτό θα καταβάλουμε ως κυβέρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξουμε τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες” δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Κόκκαλης.

Previous ArticleNext Article