Λάρισα

Καταγγελία για παρατυπίες στο θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ του Α.Σ. Λαρισαίων αγροτών

Καταγγελία για παρατυπίες στο θέμα των δηλώσεων ΟΣΔΕ του Α.Σ. Λαρισαίων αγροτών φέρνουν στο φως της δημοσιότητας  τρεις σύμβουλοι του συνεταιρισμού, οι  Χρ. Σιδερόπουλος, Δημήτρης Τσικόπουλος και Νίκος Νούλας , οι οποίοι  αναφέρουν τα εξής:

Η διοίκηση απέλυσε ξαφνικά και σε περίοδο που βρίσκεται σε άδεια γυναίκα υπάλληλο του συνετιαρισμού καιπροσέλαβε άλλο υπάλληλο χωρίς να κάνει κάποια γνωστοποίηση της πρόθεσής της στον Τύπο.

Επίσης δεν υλοποιεί την απόφαση της Γ.Σ. των μελών για 30% μείωση στις δξηλώσεις ΟΣΔΕ των μελών.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Σιδερόπουλος ζήτησε τη σύμβαση για την υλοποίηση του ΟΣΔΕ από ιδιώτη και δεν του δόθηκε.

Επίσης ο κ. Σιδερόπουλος υποστηρίζει ότι ζήτησε τα πρακτικά προηγούμενων συνελεύσεων για να δει πως θα κινηθεί σχετικά με την καταγγελία για το έλλειμμα των 30.000 € χωρίς όμως μέχρι σήμερα να του δοθούν, αν και μετά από καταγγελία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δόθηκε και σχετική εντολή από το υπουργείο.

Τέλος οι τρεις καταγγέλλοντες επισημαίνουν ότι παρά τις αποφάσεις για ανά μήνα συνεδριάσεις του δ.σ. του συνεταιρισμού αυτές δεν τηρούνται, ενώ και το αίτημά τους να τους δοθούν τα οικονομικά στοιχεία του 2017 δεν έχει ικανοποιηθεί. ενώ  υποστηρίζουν ότι στο χώρο των γραφείων του συνεταιρισμού ουσιαστικά λειτουργούν δύο εταιρείες συγκέντρωση δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάτι που απαγορεύεται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αποδεικνύει κατά την άποψή τους τη στενή σχέση μεταξύ ιδιώτη και της πλειοψηφίας της διοίκησης του συνεταιρισμού.

paidis.com

Previous ArticleNext Article