Λάρισα

Η περίφημη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στη Θεσσσαλία

Μεγάλες συναυλίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σπάνιας  ποιότητας και αισθητικής  , θα διοργανωθούν και φέτος, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου  Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε όλη τη Θεσσαλία , σε συνεργασία με το ΓΕΝ και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού  , με  τη στήριξη Δήμων και πολλών πολιτιστικών  Φορέων της Θεσσαλίας και τίτλο «Μέρες Μουσικής» .

Οι φετινές μεγάλες συναυλίες, τις οποίες σπάνια συναντά κανείς , θα είναι ,όπως κάθε χρόνο, μια σπονδή στην ποιότητα, στην αισθητική και στην καλή Ελληνική Μουσική και  θα είναι αφιερωμένες σε έναν από τους μεγαλύτερους διαμορφωτές της νεώτερης Ελληνικής μουσικής ,στον σπουδαίο Σταύρο Ξαρχάκο , με τη συμμετοχή εξαιρετικών σολίστ.

Την  καλλιτεχνική διεύθυνση της Μπάντας έχει ο Κερκυραίος μαέστρος κ. Τσιλιμπάρης Γεώργιος -Πλωτάρχης ΠΝ , που με την πρωτοτυπία και την ποιοτική του εργασία έχει απογειώσει τη φήμη της Μπάντας ΓΕΝ εντός και εκτός Ελλάδος και δίκαια θεωρείται μια από τις καλύτερες της Ευρώπης και σίγουρα η καλύτερη μπάντα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Τα  κείμενα και την Αφήγηση στις συναυλίες έχει αναλάβει ο  άνθρωπος που έχει αναγάγει σε ύψιστη τέχνη την ραδιοτηλεοπτική αφήγηση, ο Αλέξης Κωστάλας ,με την ποιοτικότερη και αισθαντικότερη φωνή στην Ελλάδα , ενώ σε όλες τις συναυλίες εμφανίζεται η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας , υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Χιώτογλου.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Βόλο , στα Τρίκαλα και στη Λάρισα και έχουν ιερό σκοπό , δεδομένου  ότι, πέραν της υψηλής καλλιτεχνικής τους αξίας που θα απολαύσουν όσοι τυχεροί θεατές τις παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα σε όλη τη Θεσσαλία  ,  θα  στηριχτούν ταυτόχρονα ευπαθείς ομάδες σε Βόλο, Λάρισα και Τρίκαλα , όπως πάντα συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια , στα οποία το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» συνεργάζεται με τη Μπάντα ΓΕΝ , με εντυπωσιακά αποτελέσματα και κοινωνικά μηνύματα.
Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί οι εξής συναυλίες :
1. Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 -Βόλος στο Θερινό Θέατρο Βόλου ‘Μελίνα Μερκούρη»,
2. Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 -Τρίκαλα,  Ανοιχτό Θέατρο Τρικάλων ,
2. Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 – Λάρισα , Θερινό Κηποθέατρο «Αλκαζάρ»

Όλες οι λεπτομέρειες και οι συνεργαζόμενοι Φορείς  σε κάθε πόλη , θα ανακοινωθούν σύντομα .

Όπως είναι γνωστό η εξαιρετική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά ακόμα διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.

Μήνυμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα από τη Μπάντα ΓΕΝ και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Το μεγάλο μήνυμα των μοναδικών και σπάνιων αυτών  συναυλιών είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων των συνανθρώπων μας ,που  σε μια εποχή πολύ δύσκολη , έχουν την ανάγκη υποστήριξης από το κοινωνικό σύνολο ,αλλά και  τους επίσημους Φορείς . Και το μήνυμα αυτό θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Ναυτικό .

Έχει συμπράξει  με το ΓΕΝ άλλες οκτώ (8) φορές , ενώ τώρα είναι  η 9η ,10η και 11η συνεργασία του ,αφού  , ήδη, τον Ιανουάριο του 2012, διοργάνωσε με  τη Μπάντα του ΓΕΝ στη Θεσσαλία με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες ( Λάρισα -Δημοτικό Ωδείο  28/1/2012 και στην Ελασσόνα -Δημοτικό Θέατρο 29/1/2012 ) για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Επίσης , το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26/11/2012 ,όπου τιμήθηκαν  οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός ,Ναυτικό ,Αεροπορία) για την προσφορά τους στους Βαλκανικούς Πολέμους , όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου στον Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι , με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας μας.

Οι τρεις επόμενες συνεργασίες του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» με τη Μπάντα του ΓΕΝ ήταν οι συναυλίες για τη στήριξη των Κοινωνικών Παντοπωλείων στις πόλεις Βόλος (29/10/2015) ,Λάρισα ( 9/6/2016) και Τρίκαλα (10/6/2016) , οι οποίες ήταν αφιερωμένες στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Γιώργο Μουζάκη , ενώ πέρυσι το έτος 2017 διοργανώθηκαν μεγάλες συναυλίες σε Τρίκαλα  ( ενίσχυση κοινωνικού παντοπωλείου) και Βόλο ( ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου ) , και ήταν αφιερωμένες στο ξένο και ελληνικό Μιούζικαλ.

Σημειώνεται ότι τις συναυλίες αυτές παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές ,ενώ αυτή η στενή συνεργασία του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και της Μπάντας ΓΕΝ έχει γίνει ,πλέον , θεσμός , που ευχή και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί  και για τα επόμενα χρόνια , κάθε φορά με διαφορετική θεματολογία , αφού  προσφέρει πολιτισμό  και θέαμα υψηλών προδιαγραφών και παράλληλα ενισχύει σημαντικά  ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας σε όλη τη Θεσσαλία.

Previous ArticleNext Article